Quadrifoglio
  • EEN NIEUW TIJDPERK
  • OORSPRONG
  • OVERWINNINGEN
  • Galerij
  • MODELLEN

SYMBOOL VAN COMPROMISLOZE PRESTATIES

Het nieuwe tijdperk van Quadrifoglio

De Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio beschikken over de meest geavanceerde innovaties en vertegenwoordigen het nieuwe paradigma van een ambitieus nieuw tijdperk voor Alfa Romeo. Het doorgedreven gebruik van ultralichte materialen en een uitstekende 2.9 V6 twinturbo benzinemotor van 510 pk hebben een superieure vermogen-gewichtsverhouding als gevolg. De ideale 50:50-gewichtbalans en de terugkeer naar achterwielaandrijving verbeteren het weggedrag en de dynamiek nog meer. Met deze indrukwekkende functies, die speciaal voor de Quadrifoglio-modellen ontwikkeld werden, is het klavertjevier meer dan alleen een verwijzing naar een roemrijk verleden. Het moet de komende jaren het handelsmerk worden van de ongeëvenaarde uitmuntendheid van Alfa Romeo. 

OORSPRONG

ONTSTAAN UIT BIJGELOOF, OPGEVOED ALS EEN LEGENDE

De beginjaren

Het begon allemaal in 1923. Toen won Ugo Sivocci de Targa Florio met een Alfa Romeo RL waarop hij een groen klavertjevier op een witte diamant had geschilderd. Helaas stierf Sivocci enkele maanden later in een tragisch ongeval: de wagen waarin hij een testrit reed, droeg zijn geluksbrenger, het Quadrifoglio, niet. Vanaf die droeve dag stond de geluksbrenger van Sivocci symbool voor de compromisloze passie van Alfa Romeo voor racing: een traditie die decennialang bleef bestaan. 

OVERWINNINGEN

DE OVERWINNINGEN VAN HET QUADRIFOGLIO

Symbool van een wereldwijde triomftocht

Noem een wedstrijd, circuit of kampioenschap met enige faam en komt ergens bovenaan het Quadrifoglio tegen: Alfa Romeo won het eerste GP World Championship in 1925 ooit, en de eerste twee Formule 1-titels in 1950 en 1951. Het zijn slechts enkele van de vele verwezenlijkingen bestaande uit 5 wereldkampioenschappen en honderden Italiaanse en Europese titels. Deze overwinningen zijn meer dan slechts een deel van de geschiedenis van Alfa Romeo; ze maken deel uit van elk Quadrifoglio-model.

ONTMOET DE LEGENDES
Galerij

MODELLEN

Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio, de krachtigste Alfa Romeo’s op de weg ooit, wachten op u: ontdek hun uniek sportief DNA en hun tomeloze spirit.

KIES VOOR PASSIE, KIES UW NIEUWE ALFA ROMEO

Reserveer uw nieuwe Alfa Romeo in enkele eenvoudige stappen. U kan alles gewoon online doen en uw aankoop voltooien bij de verdeler. 
ONTDEK
ONTDEK

uw ideale wagen: kies hem uit het aanbod onmiddellijk leverbare wagens of configureer uw favoriete model.

RESERVEER ONLINE
RESERVEER ONLINE

uw nieuwe Alfa Romeo

VOLTOOI
VOLTOOI

uw aankoop bij de verdeler.