SPORTWAGENS

De uliteme mix van kracht en prestaties.

WAT IS EEN SPORTWAGEN?

Dynamisch, krachtig en responsief: dat is wat een sportwagen van Alfa Romeo kenmerkt.
Sportwagens zijn ontworpen om sensationele rijervaringen te bieden. Ze staan bekend om hun wendbaarheid, lichte gewicht en aerodynamische vormen en zijn vaak geïnspireerd op racemodellen. Hun krachtige motoren, uitstekende wegligging, innovatieve technologie en verfijnde design zorgen ervoor dat ze zich echt kunnen onderscheiden.

EEN SPORTWAGEN KIEZEN

Alfa Romeo luxe sportwagens zijn een geweldige optie voor zij die verlangen naar een onvergetelijke rijervaring, of het nu gaat om een korte rit door de stad of een lange rit op de snelweg.
Vandaag vindt u uiteenlopende sportwagenmodellen die stuk voor stuk zeer specifieke personaliseringsmogelijkheden bieden. Daarom houdt u best rekening met onderstaande factoren voordat u er een uitkiest:

  • persoonlijke smaak: het ontwerp en de lijnen van het model,
  • optionele kenmerken,
  • comfort, dat afhangt van het aantal zitplaatsen,
  • motorisaties,
  • type aandrijving: voor-, achter- of vierwielaandrijving.

SOORTEN SPORTWAGENS: SUV, BERLINE EN HATCHBACK

Het sportwagensegment wordt gekenmerkt door een uitgebreid gamma modellen. Om te beginnen de zogenaamde roadster, een tweezitter uitgerust met een zacht en opvouwbaar dak.
Een ander belangrijk voorbeeld is de coupé: de perfecte sportwagen voor dagelijks gebruik, ideaal voor korte ritten. Dat type sportwagen is een dynamische versie van de berline, oorspronkelijk ontworpen als een "gesloten" wagen, meestal met twee deuren en een kleine achterbank die plaats biedt aan twee extra passagiers.
De hatchback daarentegen is een type sportwagen met het koetswerk van een berline, die in grote mate dezelfde voordelen biedt als een stationwagen. Hij beschikt over een specifieke wagenconfiguratie met een tweedelig ontwerp, gekenmerkt door een brede achterklep.
De spider onderscheidt zich als cabrio met twee zitplaatsen. Het zijn bijzonder wendbare wagens, waarvan het ontwerp vaak een eerbetoon is aan een historisch racemodel. Ten slotte zijn sportieve SUV's uitstekend voor wie sportief rijden wil combineren met comfort, vooral tijdens langere ritten.

MOTOREN EN VERMOGEN,
GEÏNSPIREERD DOOR RACEWAGENS

Alfa Romeo sportwagens zijn uitgerust met de nieuwste en meest efficiënte verbrandingsmotoren met verschillende cilinderinhouden, om tegemoet te komen aan specifieke rijstijlen en verbruikseisen. Deze wagens garanderen een vlotte versnelling, een stabiele wegligging en een kenmerkend motorgeluid. Hoewel prestaties vaak worden beschouwd als een bepalende factor voor sportwagens, is dat niet de enige factor die telt.
De beste sportwagens op de markt worden vaak ontworpen door designers en ingenieurs uit de F1-wereld. Veel fabrikanten werken met teams van hooggekwalificeerde professionals om unieke en hoogwaardige sportwagenmodellen te ontwikkelen.

 DESIGN EN DETAILS: STIJL EN TECHNIEK VAN LUXE SPORTWAGENS

De luxe sportwagens van Alfa Romeo blinken uit door hun scherpe lijnen en unieke heldere kleuren. Deze wagens onderscheiden zich door hun lage bodemvrijheid, hun lange motorkap en hun aerodynamisch profiel. Bovendien komt de esthetische stijl van een sportwagen helemaal tot uiting in de afwerking, de keuze van de interieurmaterialen, de inzetstukken in koolstofvezel en de premium details, zoals speciale badges en brede wielen. Sportwagens staan ook hoog aangeschreven op technologisch vlak, dankzij de nieuwste infotainmentsystemen en geavanceerde voorzieningen voor rijassistentie.

ALFA ROMEO SPORTWAGENS: ONZE MEEST COMPETITIEVE MODELLEN

Alfa Romeo's rijke geschiedenis staat in het teken van een sterke passie voor prestaties en een in sportiviteit geworteld DNA, waarbij de grenzen van de automobiele innovatie worden opgezocht om een unieke rijervaring mogelijk te maken. Van op het circuit tot op de weg... Alfa Romeo blijft autofanaten inspireren met zijn legendarische sportwagenmodellen zoals de Alfa Romeo 4C, de Quadrifoglio Nring, de Quadrifoglio Alfa Romeo Racing en de Alfa Romeo 8C Special Series.

GIULIA EN STELVIO QUADRIFOGLIO

De Quadrifoglio is de ultieme uitdrukking van de sportieve en competitieve ziel van het merk. Sinds 1923 vertegenwoordigt deze versie het meest sportieve model van de Giulia en Stelvio, als eerbetoon aan de racewereld.
De twee modellen vertonen exclusieve details aan de buitenkant, zoals het uitlaatsystem met 4 uitlaatpijen en de specifieke diffuser, die is geïntegreerd in de achterbumper. Het interieur bestaat uit verfijnde materialen zoals koolstofvezel, leder en Alcantara.