DE SUV VOLGENS
ALFA ROMEO

Het nieuwe paradigma van sportiviteit

WAT IS EEN SUV?

SUV is een afkorting voor Sports Utility Vehicle. In vergelijking met andere wagens biedt een SUV een hogere rijpositie, meer comfort, meer stabiliteit, meer tractie en een verbeterde wegligging.
SUV's zijn altijd al een uitstekende keuze geweest voor offroad enthousiastelingen, maar ook bij gezinnen winnen ze steeds meer aan populariteit.
Bovendien bieden hybride SUV's de perfecte oplossing voor zij die willen profiteren van alle voordelen van hybride technologie en dat aspect belangrijker vinden dan de compactheid van de wagen.

EEN SUV KIEZEN

Een SUV kopen betekent niet alleen kiezen voor een van de meest succesvolle wagens op de markt, maar ook een nieuwe levensstijl omarmen. Hoe kiest u de wagen die het best bij u past? Het SUV-segment biedt een breed gamma aan modellen en afwerkingen. Houd onderstaande factoren in het achterhoofd als u uw droomwagen koopt:

  • designvoorkeuren,
  • optionele kenmerkens,
  • ruimtelijkheid,
  • motorisaties,
  • aandrijving (voor-, achter- of vierwielaandrijving).

EEN PREMIUM SUV VOOR EEN NIEUWE
DEFINITIE VAN SPORTIVITEIT

De tijden veranderen en dat geldt ook voor de vorm en functie van een premium SUV.
Vandaag eist de Stelvio alle aandacht op met zijn unieke Italiaanse design en ultramoderne technologie. Met de exclusieve Alfa Link™-ophanging en het innovatieve Q4-vierwielaandrijvingssysteem is deze SUV ontworpen om het paradigma van sportiviteit en prestaties te veranderen. En tegelijkertijd een hoger niveau van comfort, veelzijdigheid en controle te bieden.

COMFORT IS BELANGRIJK

Het gebruik van een premium SUV evolueerde in de loop der jaren, net als zijn functies.
De verfijnde ontwerpen van de Alfa Romeo Stelvio en van de Tonale zorgen voor meer comfort en plezier, in perfecte harmonie met hun topprestaties. De SUV’s beschikken over een ruim interieur met voldoende beenruimte en bieden een royale bagageruimte (525 liter voor de Stelvio, 500 liter voor de Tonale en 385 liter voor de Tonale Plug-in Hybrid Q4).
Deze kenmerken, samen met de geavanceerde technische oplossingen die door Alfa Romeo zijn ontwikkeld, zorgen ervoor dat deze twee iconische SUV's een ongeëvenaarde rijervaring bieden.

ALFA ROMEO SUV: 
HET SYMBOOL VAN ITALIAANS DESIGN

De kenmerkende stijl van de Stelvio is een waar symbool van Italiaans design, en zijn aandrijflijn brengt het woord 'sport' terug in de wereld van de SUV's.
Gesneden uit een aluminium monoblock, leveren de diesel- en benzinemotoren van de eerste Alfa Romeo premium SUV tot 280 pk.
Het ontwerp en de ultramoderne mechanica van de viercilinder-in-lijnmotor, gecombineerd met de turbocompressor met variabele geometrie en de automatische 8-versnellingsbak, zorgen ervoor dat deze SUV zich onderscheidt op het gebied van kracht en efficiëntie. ​

DE SOORTEN SUV'S:
COMPACT, CROSSOVER EN KLEIN

Er bestaan verschillende soorten SUV’s.
De compacte SUV combineert de kenmerken van een traditionele SUV met die van een kleinere wagen. Compacte SUV's bieden meer ruimte, bodemvrijheid en terreincapaciteiten dan een traditionele wagen, terwijl ze toch kleiner en zuiniger zijn dan de grotere SUV’s.

Crossover SUV’s zijn meestal gebouwd met lichtere materialen, zodat ze minder wegen dan een traditionele SUV. Hoewel ze over het algemeen minder capabel zijn vanwege hun kleine formaat, beantwoorden crossovers aan de behoeften van de meeste bestuurders.

Tot slot beschikken kleine SUV’s over veel opbergruimte. Ze zijn de favoriete keuze van kleine gezinnen, die hen boven compacte en middelgrote berlines verkiezen.

EEN ELEKTRISEREND NIEUW HOOFDSTUK:
DE HYBRIDE SUV

Met de hybride SUV technologie van de Alfa Romeo Tonale kiest u voor een nieuwe levensstijl, die extra voordelen met zich meebrengt:

  • nulemissie bij puur elektrisch rijden,
  • lagere gebruikskosten,
  • onderweg opladen (zelfopladende hybrides).

TONALE HYBRID EN PLUG-IN HYBRIDE Q4

Met de Tonale Hybride en Tonale Plug-in Hybride Q4 betreedt Alfa Romeo officieel de wereld van elektrische en compacte SUV’s.
Een nieuw tijdperk breekt aan: een natuurlijke evolutie die het merk in staat stelt de perfecte balans te vinden tussen prestaties en rijdynamiek.
Alfa Romeo biedt baanbrekende technologie en connectiviteit en is klaar om schoonheid, energie, efficiëntie en rijplezier te herdefiniëren.