QUADRIFOGLIO ALTIJD AAN DE KANT VAN DEGENEN DIE DURVEN

Het legendarische embleem van Alfa Romeo's beste prestatieauto's

SYMBOOL VAN COMPROMISLOZE PRESTATIES

Dankzij hun innovaties en prestaties vertegenwoordigen de Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio de essentie van Alfa Romeo's sportiviteit en rijplezier.
Het gebruik van ultralichte materialen en de uitzonderlijke 2.9 V6 bi-turbo 510 pk motor staan garant voor een ongeëvenaarde gewicht/vermogen verhouding.

Het kenmerk van een legende

ONTSTAAN UIT BIJGELOOF, OPGEVOED ALS EEN LEGENDE.

Het begon allemaal in 1923. Toen won Ugo Sivocci de Targa Florio met een Alfa Romeo RL waarop hij een groen klavertjevier op een witte diamant had geschilderd. Helaas stierf Sivocci enkele maanden later in een tragisch ongeval: de wagen waarin hij een testrit reed, droeg zijn geluksbrenger, het Quadrifoglio, niet. Vanaf die droeve dag stond de geluksbrenger van Sivocci symbool voor de passie van Alfa Romeo voor racing: een traditie die decennialang bleef bestaan.

DE OVERWINNINGEN VAN HET QUADRIFOGLIO

Noem een wedstrijd, circuit of kampioenschap met enige faam en komt ergens bovenaan het Quadrifoglio tegen: Alfa Romeo won het eerste GP World Championship in 1925 ooit, en de eerste twee Formule 1-titels in 1950 en 1951. Het zijn slechts enkele van de vele verwezenlijkingen bestaande uit 5 wereldkampioenschappen en honderden Italiaanse en Europese titels. Deze overwinningen zijn meer dan slechts een deel van de geschiedenis van Alfa Romeo; ze maken deel uit van elk Quadrifoglio-model.

Gebouwd om te veroveren

GIULIA QUADRIFOGLIO

Ontdek de kracht van vertrouwen in een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Compromisloze prestaties, perfecte balans, realtime verdeling van koppel en vermogen: alles is bedoeld om u naar het centrum van uw emoties te brengen.

STELVIO QUADRIFOGLIO

Ervaar het echte rijplezier met een Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio: het is vermogen op zijn best, ingenieus gecombineerd met verfijnde elegantie en avant-gardistische technologie, om krachtige emoties bij u teweeg te brengen.