ALFA ROMEO 33 IN HET MIDDELPUNT VAN DE BELANGSTELLING OP HET CONCORSO D'ELEGANZA VILLA D'ESTE

Als zoveelste bewijs van de innige band tussen Alfa Romeo en het "Concorso d'Eleganza Villa d'Este" is de Alfa Romeo 33 de ster van dit prestigieuze evenement in de autowereld, dat al sinds 1929 plaatsvindt.

Naast het traditionele en aristocratische hoofdkwartier in Cernobbio ging het "Concorso d'Eleganza Villa d'Este” ook door in de betoverende Villa Erba, waar de viering van het honderdjarig bestaan van de 24 uur van Le Mans centraal stond. Daarom stelde Alfa Romeo twee juweeltjes uit zijn vintage collectie tentoon: de 33/2-liter "Daytona" (1968) en de 33 TT 12 (1975), die allebei ooit op het Franse asfalt schitterden.
De Alfa Romeo 33/2-liter "Daytona" is het embleem van de nobele sportiviteit van het merk. Nadat Alfa Romeo met de "Alfetta" 158-159 zijn tweede en laatste wereldkampioenschap in de F1 had gewonnen en zich vervolgens in 1951 terugtrok uit de competitie, keerde het merk terug op het internationale toneel met Autodelta (1963), de officiële raceafdeling van het Milanese bedrijf die dit jaar zijn 60e verjaardag viert.

De Tipo 33 vormt een familie van wagens die het wereldtoneel een decennium lang domineerden, van 1967 tot 1977. Niet alleen op het circuit, maar ook op de openbare weg. De 33 Stradale - de goedgekeurde uitvoering van de 33 racewagen - blijft een stijlembleem voor het merk, de belichaming van functioneel design en schoonheid gewijd aan prestaties. Het is dan ook geen verrassing dat hij de geschiedenis is ingegaan als een van de mooiste wagens die de wereld ooit heeft gekend.