HET ALFA ROMEO F1-TEAM ORLEN.
C42 IS GEBOREN.

Na een week van testen in Barcelona werd de C42 eindelijk onthuld in een opvallend kleurenspel van rood en wit. De nieuwste deelnemer van het Alfa Romeo F1-Team ORLEN was de missing link voor een buitengewoon aantrekkelijk Formule 1 race-seizoen.

De C42 is de eerste wagen die in Hinwill geproduceerd wordt volgens het budgetcap-reglement en werd ontworpen door een team onder leiding van technisch directeur Jan Monchaux. Hij benut de mogelijkheden die de nieuwe bodem met grondeffect, het vernieuwde aërodynamische pakket en de 18 inch banden met laag profiel bieden. Het is een racewagen die ontworpen werd om mee te draaien aan de top, aangedreven door een nieuwe en verbeterde Ferrari-motor.

De rood-witte kleurstelling, gecreëerd door het Centro Stile Alfa Romeo, is een schitterend en tegelijk subtiel eerbetoon aan de historische ontwerpen en het erfgoed van Alfa Romeo en Sauber Motorsport. Het motorblok is rood geverfd met een diagonale dwarsdoorsnede om nog meer dynamiek uit te stralen. Het historische opschrift Alfa Romeo past in de schuine lijn, refererend naar het begin van de 20ste eeuw, met daaronder het opschrift "Tonale", de naam van de eerste hybride SUV die onlangs werd onthuld. De "Quadrifoglio", symbool van sportief rijden, prijkt op het bovenste gedeelte en de Italiaanse vlag schittert op de achterkant van de spoiler, met daarop trots weer "Alfa Romeo".

In de handen van 10-voudig racewinnaar Valtteri Bottas en de eerste F1-rijder uit China Zhou Guanyu - trouwens ook de enige nieuwkomer op de startgrid in 2022 - is de C42 helemaal klaar om te imponeren.