GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED 2022:
DRIE PREMIÈRES VOOR ALFA ROMEO

Het Goodwood Festival of Speed is het grootste feest van autosport en autocultuur op de planeet. En dit jaar sloot Alfa Romeo zich daarbij aan met een schitterend trio: de nieuwe Tonale Hybrid, Giulia en Stelvio Estrema, meteen ook de eerste wereldwijde speciale serie van het Merk. Achter het stuur van de Tonale Hybrid voltooide zaterdag een speciale gast de 1,16 mijl lange Hillclimb: Guanyu Zhou, piloot voor het Alfa Romeo F1-Team ORLEN.

De Tonale Hybrid symboliseert de metamorfose van het Merk naar het nieuwe elektrische tijdperk. Het is Alfa Romeo's eerste geëlektrificeerde C-SUV, met hetzelfde DNA dat u van een Alfa Romeo verwacht. Tegelijk is de Tonale de technologisch meest geavanceerde Alfa Romeo ooit. Het is zelfs het eerste voertuig ooit dat is uitgerust met een digitaal NFT-certificaat, connectiviteit van topniveau en een innovatief infotainmentsysteem, inclusief de integratie van Amazon Alexa.

Om de Tonale Hybrid te besturen koos Alfa Romeo voor de eerste Chinese piloot in de F1-geschiedenis Guanyu Zhou, die rijdt voor het Alfa Romeo F1-Team ORLEN. Op GoodWood ontmoette Zhou heel wat F1-fans en kreeg hij de steun van alle aanwezigen.

Een ander Brits debuut voor Alfa Romeo werd de speciale serie Estrema. Giulia en Stelvio "Estrema" vormen de eerste wereldwijde speciale serie en verenigen de hoogste technische verfijning en rijdynamiek. Deze wagens volgen hun roots en brengen de ziel van de Quadrifoglio naar het dagelijkse leven.