33 STRADALE WERELDPREMIÈRE:
“IL CORAGGIO DI SOGNARE”

De droom is werkelijkheid geworden: tijdens een prestigieus evenement met duizenden bezoekers van over de hele wereld onthulde Alfa Romeo officieel zijn 33 Stradale, de verbluffende creatie die geboren is uit moed en passie.

De futuristische topwagen ging zijn mosterd halen bij een tijdloos icoon: de visionaire 33 Stradale uit 1967. Die wagen beschouwen velen als de allermooiste aller tijden. Hij is ontworpen om de gedurfde houding van de Tipo 33 - de legendarische Alfa Romeo die de autosport domineerde tussen 1967 en 1977 - te evenaren.

De Alfa Romeo 33 Stradale is een Fuoriserie, waarvan 33 (reeds verkochte) exemplaren zijn gemaakt. Hij is het resultaat van een gezamenlijke genesis, een creatieve werkwijze waarbij de eigenaars actief betrokken waren bij de beslissingen. Aangezien de bestuurders volledig vrij waren om hun wagen te personaliseren, is elke Alfa Romeo 33 Stradale uniek. Dat verhoogt de exclusiviteit van de topwagen en maakt er een waar kunstwerk van.

De nieuwe versie van de Alfa Romeo 33 Stradale herinterpreteert de stilistische kenmerken van zijn voorganger vanuit een ultramodern perspectief én introduceert tal van nieuwe snufjes. Van zijn onberispelijke aerodynamica tot zijn functionele design, van zijn vleugeldeuren tot zijn driedimensionale logo... de Alfa Romeo 33 Stradale is een toonbeeld van noodzakelijke schoonheid, ontworpen om de race-erfenis van het merk te vieren en een nieuw hoofdstuk in zijn nobele geschiedenis te schrijven.