ALFA ROMEO 33 STRADALE

Il coraggio di sognare

Disclaimer

Alfa Romeo 33 Stradale is een gelimiteerde serie van 33 reeds verkochte exemplaren. Er kunnen geen bestellingen meer worden geplaatst. De inhoud en afbeeldingen op deze pagina dienen alleen ter illustratie.​

The story of a dream
De visie

Het verhaal van een droom

Wanneer passie en moed elkaar ontmoeten, is niets onmogelijk. De 33 Stradale is geïnspireerd op een legendarisch Alfa Romeo-icoon en luidt een gedurfd tijdperk in van moed, sportiviteit en kracht. Een verbazingwekkende Fuoriserie: 33 exemplaren weerspiegelen de creatieve geesten van hun eigenaars. Zij kregen de vrijheid om hun sportwagen te personaliseren door actief deel te nemen aan het ontwikkelingsproces en nauw samen te werken met onze "Bottega" van getalenteerde vakmensen.

De creatie
De essentie VAN schoonheid
Bridge between time and eternity

Een brug tussen tijd en eeuwigheid. De perfecte match tussen schoonheid en functionaliteit. De Alfa Romeo 33 Stradale is een visionair kunstwerk dat na 56 jaar zijn comeback maakt.

The most beautiful car of all time

De 33 Stradale uit 1967 wordt door velen beschouwd als de mooiste wagen aller tijden door zijn iconische stijlkenmerken. Datzelfde model vormde de belangrijkste inspiratiebron voor de futuristische lijnen en harmonieuze afmetingen van de moderne versie.

Car’s aerodynamics at high speeds

Van de buitenspiegels tot de zijdelingse ventilatieopeningen, van de verlichting tot het V-schild aan de voorkant... elk aspect van de buitenkant verbetert de aerodynamica van de wagen bij hoge snelheden.

Carbon-fibre and aluminium roof

Het dak, opgebouwd uit een combinatie van koolstofvezel en aluminium, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht en maakt van de 33 Stradale een uitzonderlijk lichte wagen

Butterfly doors

Sensueel en futuristisch. Dankzij hun geavanceerd scharniermechanisme creëren de vlinderdeuren een verbluffend effect.

Theatrical and functional opening of the front and rear “cofango"

De opening van de voorste en achterste "cofango" is zowel theatraal als functioneel, omdat het gemakkelijk toegang biedt tot de bagageruimtes en de technische componenten van de 33 Stradale - in ware racestijl.

Aerodynamic truncated tail

De combinatie van de aerodynamische oplossing voor de “Coda Tronca” met het expressieve ontwerp van de centrale V-vorm zorgt voor een extra krachtige en energieke achterkant van de sportwagen.

High-tech headlights jewels

De koplampen zijn echte hightech juwelen. ​Ze dienen als luchtinlaat voor de intercooler en leveren tegelijkertijd een bijdrage aan de aerodynamica.

V-shield aluminium and carbon-fibre details three-dimensional logo

Het "Scudetto" V-schild aan de voorkant bevindt zich op de kruising van de kronkelige lijnen op de motorkap en onthult een driedimensionaal Alfa Romeo-logo van aluminium, met details in koolstofvezel. De manier waarop het logo naar voren komt, doet denken aan de artistieke perfectie van een beeldhouwwerk.

Gold alloy wheels paired with coloured Brembo carbon-ceramic brakes

Iconische goudkleurige lichtmetalen velgen in combinatie met gekleurde Brembo carbon-keramische remmen belichamen de sportieve geest van Alfa Romeo en vormen een eerbetoon aan de 33 Stradale uit 1967.

Rear turn signals emerge from the car’s wing

De achterste richtingaanwijzers verschijnen uit de vleugel van de wagen en zijn een knipoog naar het legendarische ontwerp van de luchtuitlaat van zijn voorganger. Schoonheid op zijn best.

Three-dimensional effect taillights

Een opvallend driedimensionaal effect: de ronde achterlichten herinterpreteren het achteraanzicht van de historische 33 Stradale vanuit een ultramodern perspectief.

De sfeer
Vakmanschap en innovatie
The atmosphere

In een wereld waar industriële productie de norm is, durft Alfa Romeo te dromen. Het merk omarmde de ambachtskunst om een multisensoriële ervaring achter het stuur van de 33 Stradale Fuoriserie te creëren.

Driver-oriented interior

Het interieur is volledig op de bestuurder gericht. Zo zijn op het sportstuur geen bedieningselementen te vinden, waardoor het idee van eenvoud in de Alfa Romeo 33 Stradale wordt versterkt. Achter het stuur ligt de focus volledig op het genieten van iedere seconde van de reis.

Luminous cabin sensation of piloting a jet aircraft

Een harmonieus, helder interieur dat de bestuurder doet denken aan de cockpit van een vliegtuig een passend eerbetoon aan de luchtvaart, dat onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Alfa Romeo.​

Aluminium centre console

De aluminium middenconsole - met essentiële bedieningselementen die geïnspireerd zijn op de luchtvaarttechnologie - versterkt de relatie tussen de bestuurder en de sportwagen.

Unique sensory response

Knoppen, tandwielen en schakelaars die Italiaanse stijl uitademen en ontworpen zijn om een unieke zintuiglijke reactie uit te lokken voor een nóg intensere reis.

Cannocchiale combining analogue and digital elements

Het Alfa Romeo "Cannocchiale"-dashboard combineert analoge en digitale elementen voor een driedimensionale ervaring en verandert van lay-out afhankelijk van de geselecteerde rijmodus: "Strada' of 'Pista'.

Retracting centre console

De weg is het enige dat telt. Het grote scherm tussen het dashboard en de middenconsole wordt gebruikt om de instellingen van de wagen te bedienen en kan indien nodig worden weggeklapt.

Cannelloni” ribbed design

Als eerbetoon aan de versie uit 1967 - die te bewonderen valt in het Museo Storico Alfa Romeo in Arese - blijft het interieur trouw aan het interieur van de 33 Stradale met zijn kenmerkende "Cannelloni"-geribbelde design.

Premium materials

Dankzij de luxueuze materialen, comfortabele zetels en geavanceerde oplossingen geeft het interieur een nieuwe definitie aan rijplezier door te evolueren tot het natuurlijke verlengstuk van de bestuurder.

A unique driving experience
De prestaties

Een unieke rijervaring

De Alfa Romeo 33 Stradale is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, ontworpen om aan de behoeften van zijn eigenaars te voldoen. Terwijl de benzineversie is uitgerust met een 620 pk sterke 3,0-liter V6 twin-turbo motor - waarmee een topsnelheid van 333 km/u kan worden bereikt en van 0 naar 100 km/u kan worden versneld in minder dan 3 seconden - kan de elektrische versie een totaal vermogen leveren van meer dan 750 pk, met een geschat rijbereik van 450 km.

World Premiere
De onthulling

Wereldpremière

Alfa Romeo 33 Stradale: herbeleef de emoties van de officiële Wereldpremière.