ALFA ROMEO GIULIA GTA
WINT LEZERSVERKIEZING
VAN AUTO BILD SPORTSCARS

Zijn onmiskenbaar Italiaanse design en de 540 pk's wisten de lezers van AUTO BILD SPORTSCARS te overtuigen. Zij verkozen de Giulia GTAm, de krachtigste wagen die Alfa Romeo ooit bouwde, tot AUTO BILD SPORTSCAR of the Year 2021. In totaal werden 109 recente sportwagenmodellen aan de lezersstem voorgelegd. De Giulia GTAm won de importranglijst in de categorie Sedans & Station Wagons.

Vorig jaar stemden de lezers van AUTO BILD SPORTSCARS de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio tot winnaar. Dit jaar was het de beurt aan de Giulia GTAm. Een bijzondere prestatie waarop het Italiaanse merk enorm trots is. Beide prijzen weerspiegelen het grote aanzien dat Alfa Romeo geniet bij de Duitse sportwagenliefhebbers.

Van de Giulia GTA worden slechts 500 genummerde exemplaren gemaakt. Het bekende acroniem staat voor "Gran Turismo Alleggerita" (Verlichte Grand Tourer), als eerbetoon aan een van de meest legendarische auto's uit de roemrijke geschiedenis van het merk: de Giulia Sprint GTA van 1965. Het algemene gebruik van ultralichte materialen maakte de Giulia GTA tot zo’n 100 kg lichter dan de Giulia Quadrifoglio. Hij is bovendien uitgerust met een opgewaardeerde versie van de 540 pk Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor met een ongeëvenaard specifiek vermogen van 187 pk/L. Ook voor zijn rondetijden op het circuit en zijn acceleratie scoort hij buitengewoon goed. De aerodynamica werd speciaal op punt gesteld in nauwe samenwerking met Sauber Engineering, waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt van de technische expertise uit de Formule 1.