Twee nieuwe logo’s voor de verjaardagen van de Quadrifoglio en Autodelta

Het jaar 2023 staat in het teken van de honderdste verjaardag van de legendarische Quadrifoglio en de zestigste verjaardag van Autodelta, de legendarische raceafdeling van Alfa Romeo. Om deze jubilea te vieren, heeft Centro Stile twee nieuwe logo's ontworpen die de historische logo's herinterpreteren volgens de nieuwe doelstelling van het merk: sportiviteit heruitvinden in de 21e eeuw.

Het logo voor de honderdste verjaardag van de Quadrifoglio behoudt de kracht en elegantie van het historische logo uitstraalde, terwijl de kleur een eigentijdse chroomtoets krijgt. Het Autodelta-logo daarentegen bevat nieuwe elementen die aansluiten bij de belangrijkste waarden van Alfa Romeo, zoals "Italianiteit" en sportiviteit.
 
Ter ere van de zestigste verjaardag van Autodelta organiseert Alfa Romeo een conferentie in het Museum van Arese op 5 maart. Een symbolische keuze, want op diezelfde dag is de race-afdeling opgericht. Verder viert Alfa Romeo op 25 juni "Quadrifoglio Day", gevolgd door de "Backstage"-conferentie met onder meer een parade en een flashmob waar alle Alfa Romeo-clubs welkom zijn.