DE ALFA ROMEO TONALE,
KLAAR VOOR HET CIRCUIT MET
VALTTERI BOTTAS EN ZHOU GUANYU


Het hele Alfa Romeo F1-Team ORLEN kwam voor een korte rustpauze bijeen in het Italiaanse La Thuile, om er maximale focus op te bouwen en de batterijen weer op te laden voor de pre-seizoentests in Barcelona.

Bovenop de aanwezigheid van de twee Alfa Romeo-piloten Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, maakt de Tonale ook nog eens zijn debuut als eerste compacte hybride SUV van het Merk. Hij werd onlangs aan de internationale pers voorgesteld en markeert de metamorfose van Alfa Romeo, dat hij een nieuw tijdperk van connectiviteit en elektrificatie binnenloodst.

De afgelopen dagen vond de seizoensbreak van het Alfa Romeo F1-Team ORLEN plaats in het adembenemende Alpendorp La Thuile. In een sfeer van focus en samenhorigheid concentreerde het team zich op zijn strategieën en doelstellingen voor het nakende wereldkampioenschap. De leiding was in handen van Alfa Romeo’s CEO Jean-Philippe Imparato en Frédéric Vasseur, Team Principal van het Alfa Romeo F1-Team ORLEN. Het duo wordt bijgestaan door het hele management- en communicatieteam.

Daarbij mochten de nieuwe piloten Valtteri Bottas en Zhou Guanyu uiteraard niet ontbreken. Vanaf dit seizoen brengen zij aan boord van hun nieuwe C42 eenzitter de passie van het team naar het circuit. Seizoen 2022 zit dan ook boordevol spannende uitdagingen. Door de nieuwe reglementen staan er immers grote verandering op til, die het seizoen uitzonderlijk attractief moeten maken.

Enkele dagen na zijn officiële introductie bij de internationale pers, maakt de Tonale als eregast zijn debuut in Italië. Hij markeert er als eerste compacte elektrische SUV de metamorfose van Alfa Romeo. Trouw aan zijn sportieve Itaiaanse DNA sinds 1910, vindt er met de Tonale een ingrijpende evolutie plaats bij Alfa Romeo dat anticipeert op het aanstormende tijdperk van connectiviteit en elektrificatie. Het onmiskenbaar Italiaanse design is minutieus trouw aan het concept waaraan het zijn oorsprong ontleent. Recordbrekende technologie en connectiviteit, inclusief een gloednieuw infotainmentsysteem. De unieke en exclusief voor de Tonale ontwikkelde technische oplossingen versterken het merk-DNA en garanderen die typische Alfa Romeo rijervaring. De nauwgezette aandacht voor details gaat sowieso altijd gepaard met een onafgebroken streven naar de allerhoogste kwaliteit.

De Tonale garandeert een echte hybride rijervaring. Het gloednieuwe hybride systeem met Variable-Geometry Turbo (VGT), specifiek voor Alfa Romeo, maakt hier zijn exclusieve debuut. Zelfs met de verbrandingsmotor uitgeschakeld, kan het de wielen aandrijven.

Met een elektrische actieradius in het stadsverkeer tot 80 km* is de 275 pk Plug-in Hybride Q4 versie met vierwielaandrijving de kampioen in zijn segment en de krachtigste, meest efficiënte wagen in het gamma.

De klant staat centraal in het universum van Alfa Romeo. Een doorgedreven product- en servicekwaliteit zorgen voor een compleet nieuwe klantenervaring. 
Meer informatie en meer weten over de Tonale: Link

La Thuile, langs de Woeste Kant van de Mont Blanc, heeft zijn karakter als bergdorp ver van de drukte van het dagelijkse leven uitstekend weten te bewaren. Op plaatsen als deze vindt een mens weer aansluiting met de ongerepte natuur, met haar capaciteit om te regenereren en het welzijn te bevorderen, wat het de ideale setting maakt voor de bijeenkomst van het Alfa Romeo-team.

Een adembenemend uitzicht op de bergen, de typisch Italiaanse hartelijkheid en een traditie van excellentie: de ideale formule.

* Voorlopige waarden nog in homologatie