LE MANS CLASSIC 2022:
HET FRANSE DEBUUT VAN DE NIEUWE TONALE HYBRID

Le Mans Classic is een van de meest toonaangevende autotentoonstellingen ooit, en voor de 10de editie besloot Alfa Romeo de nieuwe Tonale Hybrid te presenteren als symbool van de grote metamorfose van het Merk.

De nieuwe Tonale Hybrid is de eerste geëlktrificeerde C-SUV van Alfa Romeo. Zijn 48V hybride motor en zijn gloednieuwe Variable-Geometry Turbo (VGT) systeem maken het mogelijk om de wielen aan te drijven, zelfs wanneer de verbrandingsmotor uitgeschakeld is.

De nieuwe Tonale Hybrid neemt het karakteristieke Alfa Romeo-design mee de weg op. Er zijn inderdaad heel wat typische stijlkenmerken van Alfa Romeo in dit model verwerkt die de mondiale motorsportgeschiedenis getekend hebben. Zo is de "GT-lijn" die doorloopt van de achterzijde tot de voorste koplampen ontleend aan de Giulia GT uit de jaren 60.

Op 1 juli, tijdens de 10e editie van Le Mans Classic, mochten fans niet alleen met de nieuwe Tonale Hybrid testrijden maar met het hele gamma van Alfa Romeo. Bovendien konden alle deelnemers kennismaken met een aantal modellen die onvergetelijke hoofdstukken schreven in de geschiedenis van zowel Alfa Romeo als de 24 Uren van Le Mans.