PRESENTING “ESTREMA”:
VOOR RIJPURISTEN

Alfa Romeo stelt de Giulia en Stelvio "ESTREMA" voor, de eerste wereldwijde speciale serie die de hoogste technische verfijning en rijdynamiek in zich verenigt. De ziel van de Quadrifoglio komt weer tot leven in deze alledaagse auto, gemaakt om sportief te rijden.  

De serie werd in Hinwil geïntroduceerd op het hoofdkwartier van het Alfa Romeo F1-Team ORLEN, en staat voor de voortzetting van de intensieve samenwerking tussen Alfa Romeo en partner Sauber Motorsport. Zo kan de knowhow van de Formule 1 optimaal benut worden in de nooit aflatende zoektocht naar efficiëntie en geavanceerde duurzame technologie; meteen ook het belangrijkste werkterrein voor het nieuwe era.

De nieuwe actieve ophanging is standaard. Door het vermogen zich aan de omstandigheden en de rijstijl van elke bestuurder aan te passen, dragen ze bij tot een uitzonderlijk rijcomfort zonder dat dit ten koste gaat van de sportieve beleving en het rijplezier. Bovendien garandeert het mechanisch zelfblokkerend differentieel - eveneens standaard - stabiliteit en een uitstekende controle in alle gripomstandigheden. Het verdeelt het koppel en de tractie zelfs bij het uit de bocht komen aan hoge snelheid en bij het accelereren.

De sportieve houding en het vederlichte voorkomen van "ESTREMA" worden ondersteund door het overwegend gebruik van carbon.

De Giulia en Stelvio "ESTREMA" zijn uitgerust met krachtige 280 pk 2.0 Turbo benzine- of 210 pk 2.2 Turbo dieselmotoren, beide gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie en Q4 vierwielaandrijving. Een audiosysteem met 14 Harman Kardon luidsprekers maakt het plaatje compleet.

Het "ESTREMA"-project richt zich tot de puristen die altijd op zoek zijn naar dié emoties waardoor ze zich één kunnen voelen met hun wagen: echte kenners die iets minder begaan zijn met esthetische spitsvondigheden en meer oog hebben voor de technologische toepassingen die een evenwichtige en onberispelijke rijdynamiek mogelijk maken.