1000 Miglia 2022,
DE MOOISTE RACE TER WERELD IS BEGONNEN

De 40ste editie van de 1000 Miglia is van start gegaan. De wedstrijd wordt ook wel "de mooiste autorace ter wereld" genoemd. De startgrid vertrok op 15 juni vanuit Brescia en keerde op 18 juni terug. Onderweg stopt de race op enkele van ’s lands meest betoverende plekjes. Voor deze editie vergezellen meer dan 400 onschatbare oldtimers het konvooi doorheen Italië. 

Zoals gewoonlijk spant Alfa Romeo de kroon met vijftig wagens op de startgrid, en dit jaar combineren ze erfgoed met toekomst. Uit de privécollectie van het Merk worden drie echte curiosa getoond: de 6C 1500 Super Sport uit 1928, de 1900 Sport Spider uit 1954 en de 1900 Super Sprint uit 1956. Deze drie juweeltjes worden bestuurd door buitengewone teams zoals het veelzijdige echtpaar Giovanni Moceri en Valeria Dicembre in de eerste wagen; Francesco Pirozzi, lid van de carrosserieafdeling van de fabriek Giambattista Vico in Pomigliano met Cristina Posta, medewerkster van de assemblageafdeling van de fabriek in Cassino in de tweede, en Alessandro Alunni Bravi, directeur van Sauber Motorsport met pilote en sportcommentatrice Vicki Piria aan boord van de 1900 Sport Spider. 

1000 Miglia 2022 slaat een brug tussen verleden en toekomst. Niet alleen klassieke maar ook hedendaagse wagens vervoegen het konvooi op zijn tocht door de meest betoverende landschappen en steden van Italië. De nieuwe Tonale Hybrid voert de lijst aan van tijdloze Alfa Romeo-juweeltjes die de warmte en genegenheid mogen genieten waarmee de fans van de 1000 Miglia het konvooi elk jaar begroeten.