De Alfa Romeo Tonale vervoegt de Carabinieri-vloot

De nieuwe Alfa Romeo Tonale Hybrid vervoegt nu officieel de vloot van de Carabinieri, waarmee een langdurige samenwerking naar een hoger niveau wordt getild. De onthulling van deze nieuwe Tonale toont de grote inzet van het merk voor het werk van de Italiaanse strijdkrachten - die elke keer snel moeten kunnen ingrijpen - en zijn focus op hybride technologie en de toekomst van mobiliteit.

De samenwerking tussen Alfa Romeo en de Carabinieri mag u gerust historisch noemen. De samenwerking gaat terug tot 1951, toen de iconische 1900 M "Matta" de allereerste Alfa Romeo "Gazzella" ooit werd. Sindsdien produceerde het merk talloze patrouillewagens voor de Carabinieri, van de legendarische Alfetta tot de krachtige Giulia Quadrifoglio.

De onthulling van de nieuwe Tonale Hybrid vond plaats op 28 juni in Rome. Op de bijeenkomst waren commandant-generaal Gen. C.A. Teo Luzi, Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato en Stellantis Country Manager Italy Santo Ficili van de partij. Met zijn kenmerkende DNA en unieke prestaties wordt de nieuwe Tonale Hybrid de eerste van ongeveer 400 voertuigen die de Italiaanse strijdkrachten ten dienste zullen staan.