Alfa Romeo Quadrifoglio Super Sport:
een eerbetoon aan de geschiedenis

Alfa Romeo kondigt met trots de lancering van de nieuwe Quadrifoglio Super Sport aan - een gelimiteerde oplage van 450 exemplaren, 275 voor de Giulia en 175 voor de Stelvio, ontworpen om de race-erfenis van het merk te eren.

Deze speciale serie is een eerbetoon aan een legendarisch model uit het verleden: de eerste Alfa Romeo ooit die de Mille Miglia won. In 1928 zegevierde het merk in de tweede editie van de competitie, niet alleen dankzij het talent van zijn twee coureurs - Giuseppe Campari en Giulio Ramponi - maar ook dankzij de uitstekende prestaties van een buitengewone bolide: de Alfa Romeo 6C 1500, bekend als “Super Sport”. Deze wagen behaalde een memorabele overwinning voor het merk in de beroemde race en markeerde het begin van een lange succesreeks. Vandaag is de naam “Super Sport” klaar voor een comeback door de grote poort, om de emoties van dat opmerkelijke moment opnieuw op te wekken.

De nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport behouden het sportieve DNA dat deze gedurfde modellen altijd heeft gekenmerkt en voegen daar een vleugje technische en stilistische verfijning aan toe. Zijn uitzonderlijke rijdynamiek en krachtige motor van 520 pk koppelt hij aan carbon onderdelen, rode interieurdetails en een speciaal Quadrifoglio-logo dat voor het eerst in de geschiedenis van Alfa Romeo in het zwart is gehuld.

Blijf op de hoogte. Meer info volgt binnenkort.