Alfa Romeo presenteert
zijn erfgoedprogramma 'Alfa Romeo Classiche'

Tijdens de 39ste editie van 'Auto e Moto d'Epoca', een van de belangrijkste Europese evenementen voor liefhebbers van oldtimer auto's en motoren, heeft Alfa Romeo zijn erfgoedprogramma 'Alfa Romeo Classiche' voorgesteld. Dit programma werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met de afdeling erfgoed van Stellantis en bestaat uit een reeks diensten die de geschiedenis van het iconische Italiaanse merk moeten beschermen en promoten.

Het programma 'Alfa Romeo Classiche' biedt liefhebbers, specialisten en verzamelaars van oldtimers een hele reeks diensten: het opzoeken van productiegegevens van een klassieke Alfa Romeo, reparatie- en restauratieprogramma's en het certificeren van de authenticiteit van een vintage model via een technische expertise. Bovendien creëert het merk op zijn officiële website een nieuwe pagina die helemaal gewijd is aan alle eigenaars van deze tijdloze iconen.

Voor het eerst is ook het topmanagement van het merk persoonlijk betrokken bij alle activiteiten rond deze nieuwe diensten. De certificeringscommissie wordt bijvoorbeeld voorgezeten door de CEO van Alfa Romeo en door de verantwoordelijke van de dienst Erfgoed, en ze wordt gesteund door het Museo Storico d'Arese, waar alle registers worden bewaard.