ZELFDE ACRONIEM, NIEUWE BETEKENIS

MEER ‘S’ IN SUV

DE ECHTE BETEKENIS VAN SUV

Het acroniem ‘SUV’ is een deel van onze dagelijkse woordenschat geworden. De term wordt echter zo algemeen gebruikt, dat de echte betekenis soms ver te zoeken is. SUV staat voor Sports Utility Vehicle, maar wat houdt dat precies in voor Alfa Romeo?

Al sinds 1910 stelt Alfa Romeo alles in het werk om een rijervaring te creëren die krachtige emoties losweekt en de bestuurder centraal stelt op het circuit, in de stad of op bergpassen, zoals die waaraan de Stelvio zijn naam heeft ontleend.

Met de onmiskenbare prestaties en emoties die hij uitstraalt, stelt Alfa Romeo’s allereerste SUV het element ‘Sport’ opnieuw centraal, precies waar het thuishoort.

DE GESCHIEDENIS SCHREEF EEN NIEUW VERHAAL

Er was een tijd waarin robuuste voertuigen noodzakelijk waren en SUV’s enkel werden gekocht omwille van hun specifieke capaciteiten. Die tijden liggen gelukkig achter ons, net als de vormgeving en functie van die oer-SUV’s. Vandaag neemt de Stelvio de leiding met zijn hypergeavanceerde technologie, van de exclusieve AlfaLink™-ophanging tot de minutieuze ontwikkeling en het adembenemende Italiaanse design. Hij biedt de veiligheid, het comfort en de veelzijdigheid die klanten van een SUV verwachten, maar legt tegelijkertijd meer nadruk op de betekenis van sport en prestaties voor een SUV.

COMFORT DAT HET VERSCHIL MAAKT

Het gebruik en de functionaliteit van moderne SUV’s zijn ontegensprekelijk veranderd in de loop der jaren. Met de Stelvio heeft Alfa Romeo het landschap van de SUV-klasse vormgegeven, door zijn ruime en tegelijk geraffineerde design dat het rijplezier en comfort naar een hoger niveau tilt en perfect laat aansluiten bij zijn prestaties. Het interieur omhult de bestuurder en passagiers en biedt niet alleen een overvloed aan zit- en beenruimte voor alle inzittenden, maar ook een bijzonder ruime koffer. Deze voorzieningen werden verenigd met de iconische Alfa Romeo-technologie om tot een compromisloze SUV te komen die een nieuwe dimensie van veelzijdigheid creëert en unieke emoties verschaft.

NOOIT EERDER ZOVEEL VERMOGEN IN EEN SUV

Het opvallende lijnenspel en design van Alfa Romeo’s eerste SUV getuigt van het allerbeste Italiaanse design, maar benadrukt ook de ‘Sports’ in Sports Utility Vehicle met motoren van topklasse. De diesel- en benzinemotoren werden allebei vervaardigd op basis van een volledig aluminium motorblok, dat tot 280 pk kan leveren. Bij de Quadrifoglio-versies van de bekroonde SUV kan dat vermogen zelfs oplopen tot 510 pk. Het ingenieuze design van de viercilindermotor in combinatie met zijn hypergeavanceerde mechaniek, waaronder bijvoorbeeld een turbo met variabele geometrie en een achttrapsautomaat, plaatsen de SUV op een ongeëvenaard niveau door zijn uitzonderlijke vermogen en efficiëntie.

EN DE TOEKOMST?

Met de Tonale Concept, die op het internationale autosalon van Genève werd voorgesteld, zet Alfa Romeo voet aan wal in het segment van de compacte SUV’s en de geëlektrificeerde auto’s: een natuurlijke evolutie van het merk naar synergetische aandrijvingswijzen die tegelijk de prestaties en de rijdynamiek verbeteren.

Alfa Romeo herinterpreteert zijn eigen DNA om nieuwe ideeën rond schoonheid, energie, harmonie, efficiëntie en rijplezier te integreren.