Alfa Romeo Giulia
 • INLEIDING
 • STIJL
 • TECHNOLOGIE
 • aandrijflijn
 • DYNAMIEK
 • EFFICIENCY
STIJL

STIJL

DESIGN VANUIT HET HART

Alfa Romeo noemt het 'La Bellezza Necessaria', oftewel de noodzakelijke schoonheid. De vormgeving van elk detail is afgeleid van de mechanische functie. Zo ontstaat een gespierd design dat het prestatiepotentieel van de Giulia herkenbaar maakt en de aerodynamica verbetert. Zijn design is opvallend, maar vreemd van overbodige opsmuk. Zoals het een échte Alfa Romeo betaamt.

EXTERIEUR

ONMISKENBAAR ALFA ROMEO

Het van de ontwerp Giulia illustreert de indrukwekkende evolutie van het wereldberoemde Alfa Romeo-design, op zowel technisch als stilistisch gebied. Het front wordt gedomineerd door een eigentijdse interpretatie van de legendarische driedelige grille met het beroemde driehoekige schild in het midden, het ijkpunt van elke Alfa Romeo. De V-vormige verhoging van de motorkap vormt een duidelijke verwijzing naar de kracht die eronder huist. Alles duidt op kracht in beweging. In elke oplossing is eenvoud, balans en harmonie herkenbaar.

INTERIEUR

DE MENS ALS MIDDELPUNT

In de cockpit van de Giulia staat als vanouds de bestuurder centraal. Van het dashboard met de prominent aanwezige snelheidsmeter en toerenteller, tot de perfect in de hand liggende versnellingspook en het innovatieve stuurwiel: alles is vervaardigd in een unieke Italiaanse stijl waarin vorm, functie en schoonheid samenkomen om een zinnenprikkelende rijbeleving te bieden.

UNIEK

MADE IN ITALY

De Italiaanse benadering van design combineert eenvoud, hoge materiaalkwaliteit met passie en ambachtelijk vakmanschap. In de Giulia komt dit tot uiting in de combinatie van exclusieve bekledingsmaterialen en een hoogwaardige afwerking: echt hout, geborsteld aluminium, verfijnd bewerkt leder en innovatieve techno-stoffen. Het stuurwiel is bekleed met leder van de fijnste kwaliteit en bevat een uniek detail: de startknop waarmee de Giulia tot leven wordt gewekt.

 • STIJL
 • EXTERIEUR
 • INTERIEUR
 • UNIEK
TECHNOLOGIE

TECHNOLOGIE

BAANBREKENDE INNOVATIE

De Giulia beschikt over de modernste hightech voorzieningen op het gebied van veiligheid en infotainment, maar is vrij van onnodige gadgets. Elk bedieningselement heeft een heldere functie en is volkomen intuïtief in gebruik. De bestuurder kan al zijn aandacht op de weg en de beheersing van de auto richten in een perfecte symbiose tussen mens en machine.

VEILIGHEID

VEILIGHEID ALS VOORWAARDE

De Giulia combineert pure rijemoties met ultieme veiligheid. Tot de hightech veiligheidsvoorzieningen die standaard op alle versies aanwezig zijn, behoren Forward Collision Warning (FCW) ter voorkoming van kop-staartbotsingen, Autonomous Emergency Braking (AEB) noodstopassistentie, Lane Departure Warning (LDW) ter voorkoming van onbedoeld verlaten van de rijstrook en cruise control en Blind Spot Monitoring (BSM) dodehoekbewaking. Een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen in het camerabeeld is optioneel beschikbaar.

IBS

TOONAANGEVENDE REMPRESTATIES

De Giulia is als eerste auto in zijn klasse uitgerust met een elektromechanisch systeem waarin de stabiliteitsregeling en de traditioneel bekrachtigde remmen zijn geïntegreerd. Dit Integrated Brake System (IBS) brengt niet alleen een aanzienlijke gewichtsbesparing met zich mee, maar zorgt ook voor het vrijwel volledig elimineren van de pedaaltrillingen bij een ABS-ingreep en een directere reactie op het rempedaal. Het resultaat is een recordbrekende remafstand: van 100 km/h naar 0 in 38,5 meter.

INFOTAINMENT

ONBEPERKTE CONNECTIVITEIT

Het gloednieuwe infotainmentsysteem van de Giulia beschikt over een 6,5"-hogeresolutiescherm, Bluetooth® en USB-aansluiting, en wordt bediend via toetsen op het stuurwiel of een intuïtieve Rotary Pad. De Giulia kan ook worden uitgerust met Apple CarPlay voor iPhone en Android AutoTM voor Android-toestellen en verschaft u directe toegang tot apps op uw smartphone. De Giulia kan op aanvraag ook worden uitgerust met het Connect 3D-navigatiesysteem van 8,8", DAB digitale radio, een 7" groot tft-kleurendisplay in het instrumentenpaneel en het Sound Theatre-systeem van Harman Kardon, dat 10 luidsprekers (inclusief subwoofer) telt. Mopar Map Care, de gratis dienst voor kaartupdates, zit vervat in alle Giulia- uitrustingsniveau’s.


 

 • TECHNOLOGIE
 • VEILIGHEID
 • IBS
 • INFOTAINMENT
aandrijflijn

AANDRIJFLIJN

STERK HART

De Giulia is beschikbaar in twee motoren: de 2.0 benzine (200 pk of 280 pk met Q4), en de 2.2 Diesel, beschikbaar in 136 pk, 160 pk of 190 pk, in elk van zijn versies, een versnellingsbak handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie met 8 versnellingen. De 2.2 Diesel is ook beschikbaar in 210 pk Q4 voor de Giulia Veloce. Om een progressieve en latency-vrije reactie te leveren, zet de turbo ook in op lage toerentallen, een hoger koppel.

DYNAMIEK

DYNAMIEK

COMPROMISLOOS RIJPLEZIER

Zoals elke Alfa Romeo biedt de Giulia een veilig rijgedrag dat de bestuurder vertrouwen geeft om compromisloos van het rijden te genieten. Zijn hoge prestatieniveau vertaalt zich één op één in een fascinerende rijbeleving die alle ruimte biedt voor passie en emoties. Deze eigenschappen dankt hij aan zijn mechanische specificaties: achterwielaandrijving, een optimale gewichtsverdeling, geavanceerde wielophanging en een voor zijn klasse ongekend gunstig gewichts/pk-verhouding.

BALANS

IDEALE GEWICHTSVERDELING

De combinatie van achterwielaandrijving met de nauwkeurige en directe besturing creëert een ultieme synthese van sportieve rijeigenschappen en comfort. Het ver naar achteren geplaatste inzittendencompartiment ligt direct boven de aangedreven achterwielen, waarbij het gewicht aan de voorzijde wordt gecompenseerd door de in lengterichting geplaatste aluminium motor en cardanas van koolstofvezel. Het resultaat is een ideale gewichtsverdeling als basis voor een rotsvaste wegligging.

ALFALINK™ WIELOPHANGING

VOLLEDIGE CONTROLE

De Giulia is uitgerust met het gepatenteerde Alfa™ Link-systeem. De dubbele wieldraagarmen met de semi-virtuele fuseelijn houden de voorwielen zelfs in snel genomen bochten perfect haaks op het wegdek, wat onderstuur vermindert en het stuurwielgevoel aanzienlijk verbetert.

Aan de achterzijde koppelt het multilink-systeem met vier en een halve draagarm een hoog comfortniveau aan een zijwaartse grip in bochten waarmee hij zich in de top van zijn klasse plaatst.

Alfa™ DNA

RIJDYNAMIEK À LA CARTE

De Alfa™ DNA-rijdynamiekregeling maakt het mogelijk de respons van gas-, rem- en stuurcommando's en de Alfa™ Active Suspension (indien aanwezig) af te stemmen aan de rijomstandigheden of eigen voorkeur.
Dynamic is de modus voor een sportieve rijstijl, met een directe respons op rem- en stuurcommando's. 
Natural
is de instelling voor een comfortabel rijgedrag in het dagelijks verkeer. 
Advanced Efficiency de instelling om zo schoon en zuinig mogelijk te rijden.

 • DYNAMIEK
 • BALANS
 • AlfaLink™
 • Alfa™ DNA
EFFICIENCY

EFFICIENCY

INNOVATIEF MATERIAALGEBRUIK

Koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophangingscomponenten en remklauwen: dankzij het uitgekiende materiaalgebruik onderscheidt de Giulia zich door een laag gewicht en optimale gewichtsverdeling. Dat komt niet alleen de rijeigenschappen ten goede, maar vertaalt zich ook in een in aanzienlijke reductie van het brandstofverbruik en de emissies.

AERODYNAMICA

ONTWORPEN DOOR DE WIND

De Giulia heeft een ongekend lage Cx-waarde van 0,25. Ontelbare uren research en windtunneltests stonden aan de basis van zijn aerodynamisch geavanceerde design.

De gestroomlijnde bodem zorgt voor een optimale luchtstroom langs de onderzijde van de auto, terwijl de luchtgeleiding aan de achterzijde turbulentie vermindert ter verhoging van de dynamische efficiency.

        

 • EFFICIENCY
 • AERODYNAMICA