Alfa Romeo's History
  • het verhaal
  • Passie voor racen
  • Hart en ziel
  • EROVER WAKEN DAT HET VERLEDEN IN HET HEDEN BLIJFT
  • meer info

HET VERHAAL DAT DE GESCHIEDENIS VAN DE AUTO INSPIREERDE

24 juni 1910, Milaan. De Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) ziet het levenslicht. De allereerste wagen ooit is de 24 HP, een ontwerp van Giuseppe Merosi. Wanneer Nicola Romeo vijf jaar later de nieuwe eigenaar wordt, verandert de naam in Alfa Romeo. Alfa Romeo wordt synoniem van passie voor de auto in de puurste zin. De unieke manier waarop het auto's creëert, inspireert de beste autobouwers over de hele wereld. Het logo groeit voor miljoenen autoliefhebbers uit tot een onmiskenbaar icoon van pure rijemotie, en zal dat altijd blijven.

Passie voor racen

MEER DAN EEN EEUW PASSIE VOOR RACEN

Van bij de oprichting neemt Alfa Romeo met zijn creaties deel aan autoraces. Het Quadrifoglio-logo schittert in legendarische wedstrijden als de Targa Florio, de Mille Miglia en Le Mans. Het verovert 5 wereldtitels: het eerste GP World Championship ooit in 1925 met de P2, de eerste twee F1-kampioenschappen met de legendarische 158 en 159 Alfetta, het World Manufacturer’s Championship in 1975 met de 33 TT 12, en het World Sport Championship 1977 met de 33 SC 12.
Alfa Romeo schrijft nog vele andere onuitwisbare pagina's uit de geschiedenis van de autosport met de voortreffelijke P3, de verbluffende 6C 1750, de onvergetelijke 8C, en de nooit aflatende 155 V6 TI DTM. Maar het laatste hoofdstuk van de legende moet nog worden geschreven: de toekomst is aan hen die een schitterend verleden hebben.

Hart en ziel

HET HART EN DE ZIEL VAN DE AUTO-INDUSTRIE

In meer dan een eeuw geschiedenis bouwt Alfa Romeo niet zomaar wagens. Het creëert ze. Elk model wordt gemaakt vanuit een prachtige, inspirerende rijervaring waarin de mens centraal staat. Elke Alfa Romeo is meer dan gewoon een machine. Hij is de verpersoonlijking van een onwrikbare technologische zoektocht en technische ontwikkeling, een symbool van halsstarrige uitmuntendheid Made in Italy. Alfa Romeo is daardoor nog altijd een van de merken die over de hele wereld het meest geliefd is bij de echte autoliefhebbers, dankzij iconische wegmodellen als de 1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75, 164, 147, en nog vele, vele andere.

EROVER WAKEN DAT HET VERLEDEN IN HET HEDEN BLIJFT

EROVER WAKEN DAT HET VERLEDEN IN HET HEDEN BLIJFT

Het is een passie die ontstaat door het omdraaien van een sleutel; het gebrul van een motor of zelfs maar een blik vanuit een ooghoek. Alfa Romeo spreekt tot de verbeelding en de harten van iedereen die het geluk heeft er sinds het prille begin een te bezitten. Met de onberispelijke diensten van FCA Heritage wordt de passie voor Alfa Romeo nu écht tijdloos. Er zijn enthousiastelingen zoals u: zij die er door certificaten van echtheid zeker van willen zijn dat het voertuig respect en authenticiteit opeist. Bovendien wordt een restauratieproces gegarandeerd waarbij het voertuig er zo goed als nieuw uitziet.

Lees verder
meer info

meer info