GIULIA WINT ‘COMPASSO D’ORO’-PRIJS 2018

Alfa Romeo Giulia zegeviert in 25e Compasso d'Oro ADI, ‘s werelds meest hoogstaande designprijs. 

 

De Compasso d'Oro ADI-prijs, die in 1954 in het leven werd geroepen op basis van een idee van Giò Ponti, heeft als doel om de kwaliteit en waarde van Italiaans design in de verf te zetten. Hij wordt toegekend door het permanente comité van het ADI Design Observatorium, bestaande uit experts, ontwerpers, critici, geschiedkundigen en gespecialiseerde designers. Dit jaar was de jury uitermate onder de indruk van de harmonieuze en krachtige look van de Giulia.

 

Het uitstekende en bijzonder elegante, volledig Italiaanse design onderstreept zijn prestatiekenmerken en brengt Alfa Romeo terug naar zijn puurste essentie door een nieuw hoofdstuk te schrijven in zijn legendarische geschiedenis.

Alfa Romeo is altijd al een synoniem voor pure, essentiële designs geweest, vrij van overbodige gadgets: elke auto die Alfa in de voorbije honderd jaar heeft gebouwd, is onmiddellijk herkenbaar. En met zijn opvallende trekken vormt de Giulia geen uitzondering op die regel. Hij dankt zijn krachtige identiteit aan unieke eigenschappen die zijn gebeitelde proporties en aerodynamische elegantie ten top drijven.

 

Met zijn ongeziene lijnen omhult het interieur de bestuurder, die centraal werd gesteld en een compromisloze rijervaring geniet. De technologie van de auto integreert zich naadloos in de omgeving, met fysieke interfaces die een unieke, sportieve ervaring naar voren schuiven met heldere, eenvoudige en gebruiksvriendelijke bedieningselementen.

 

Elk aspect van de Alfa Romeo Giulia werd ontworpen om puur rijplezier op te wekken, met een doorgedreven aandacht voor esthetische en functionele details.

Vorm en functie: zo ontstond 'La Meccanica delle Emozioni'.

 

ONTDEK DE GIULIA