Alfa Romeo Racing onthult de nieuwe C41

 

Tijdens een spectaculaire plechtigheid in het Grand Theatre van Warschau, met media, fans en medewerkers die virtueel toekeken volgens de Covid-voorschriften, werd de nieuwe C41 het podium opgereden in zijn nieuwe kleuren met teamcoureurs Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi en reservepiloot Robert Kubica.

In zijn nieuwe kleuren, ontworpen door Alfa Romeo's Centro Stile met de nu traditionele rode en witte team-tinten, is de auto, ontworpen onder toezicht van technisch directeur Jan Monchaux, de verdere evolutie van de C39, die deelnam aan het seizoen 2020. Hoewel hij veel componenten van zijn voorganger overneemt, valt zijn vernieuwde uiterlijk, met name de neuskegel echt op. Dat onderdeel kreeg dan ook heel veel aandacht tijdens de ontwikkeling. Onder het koetswerk zit een nieuwe, brulklare Ferrari-motor die van zich zal laten horen op vrijdag in Barcelona, wanneer de C41 zijn ‘shakedown’ zal maken voor de aanvang van het nieuwe seizoen.

Het Alfa Romeo-logo wordt geflankeerd door het Quadrifoglio-klavertjevier, dat traditioneel aanwezig is bij elke race-uiting van Alfa Romeo, en het logo van Autodelta, het legendarische raceteam van het automerk. Deze logo's sieren koetswerk en creëren een design waar de passie en traditie van de merken van afstralen.

Alfa Romeo staat opnieuw naast Sauber Motorsport voor het wereldkampioenschap Formule 1 in 2021. Dit partnership begon in 2018 en heeft het team in de voorbije 3 jaar reeds belangrijke resultaten opgeleverd. 

Maar deze samenwerking reikt ook verder dan de racecircuits vermits de technische expertise van Sauber Engineering ook wordt gebruikt bij de productie van Alfa Romeo-wagens. In het bijzonder profiteert het Giulia GTA-project van dit langdurige partnership door toepassingen van de technische knowhow van de Sauber AG Engineering en Aerodynamics divisies. Alfa Romeo vertrouwde Sauber Engineering de productie toe van de meeste koolstofcomponenten in de GTA en GTAm.

Frédéric Vasseur, teambaas Alfa Romeo Racing ORLEN en CEO Sauber Motorsport AG:  “De lancering van een nieuwe wagen is altijd een emotioneel moment. De filosofie van de teams blijft dezelfde: morgen beter werk leveren dan vandaag. We eindigden vorig seizoen op P8, dus mikken we op een beter resultaat in 2021. Om dit te bereiken, gaan we voor verbeteringen op elke afdeling, op het circuit en zelfs op het hoofdkantoor. Alle teams leveren goed werk in de winter, in de hoop een optimale prestatie neer te zetten in de eerste race, maar straks is het tijd dat iedereen in zijn kaarten laat zien."

Jan Monchaux, Technisch Directeur Alfa Romeo Racing ORLEN: “De C41 is het resultaat van werken in een zeer ongebruikelijke situatie: de regelgeving heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar geen volledig nieuwe auto hebben kunnen ontwikkelen. Om deze reden deelt onze auto uit 2021 veel met de C39, met uitzondering van de delen waarvoor de regelgeving ons dwong om veranderingen aan te brengen, zoals de bodem van de wagen en de neuskegel. Dit betekent dat we de auto bij de testen reeds veel beter zullen kennen dan gewoonlijk: we kunnen niet wachten om hem op de baan te zien."