Giulia GTA: de fantastische comeback van een Alfa Romeo legende

 

Alfa Romeo zet het historische jaar van zijn 110e verjaardag feestelijk in met een terugkeer naar zijn roots en herintroduceert een echte autolegende: Giulia GTA.

Drie letters met een legendarische inhoud: GTA
De nieuwe Giulia GTA is technisch en conceptueel geïnspireerd op de Giulia GTA uit 1965: de “Gran Turismo Alleggerita”, letterlijk Verlichte Gran Turismo, ontworpen door Autodelta en gebaseerde op de Giulia Sprint GT, een wereldwijd sportief succes.

De legende, vernieuwd met toptechnologische oplossingen 
Alfa Romeo doet de Alfisten een heus cadeau met een wagen die diepgeworteld is in de wereld van prestaties en ‘grand touring’. De Alfa Romeo ingenieurs hebben niet enkel de aerodynamica en de wegligging verbeterd maar vooral ook het gewicht verlaagd. Het uitvoerig gebruik van ultralichte materialen resulteert in een vermindering met 100 kg, vergeleken met de Giulia Quadrifoglio. Resultaat: een best-in-class gewicht/vermogen-ratio van 2.82 kg/pk.

Exclusieve technische kenmerken en een functionele stijl 
De actieve aerodynamica werd special ontworpen om de neerwaartse kracht te verhogen, steunend op technische knowhow uit de Formule-1, een resultaat van de samenwerking met Sauber Engineering en de toepassing van de Sauber Aerokit. De wegligging aan hoge snelheid werd verbeterd door de voor- en achterwielbasis te verbreden met 50mm en de ontwikkeling van nieuwe sets van veren, schokdempers en bussen voor de ophanging.
Wat betreft prestaties levert de krachtige 2.9 V6 Bi-Turbo, die volledig uit aluminium werd vervaardigd en niet minder dan 510 pk kan produceren in de standaardconfiguratie, een vermogen van 540 pk op de Giulia GTA, dankzij de zeer nauwkeurige kalibratie.

 

Giulia GTAm: de extreme 100% ‘street legal’ versie

De Giulia GTAm is de tweezitter versie, gehomologeerd voor on-road gebruik, met een extreem geoptimaliseerde aerodynamica, door toevoeging van een front splitter en een bredere, meer zichtbare achterspoiler in carbon. Kortom: de ultieme verpersoonlijking van een sportief karakter. Het interieur is uniek met een rolbeugel, afwezige deurbekleding en dito achterbank terwijl de deur wordt geopend met een riem i.p.v. een hendel, alweer een snufje uit de racewereld.

 

Een voorrecht voor 500 gelukkige klanten

Alfa Romeo aanvaardt vandaag reeds voorafbestellingen voor de Giulia GTA en GTAm, die slechts in 500 gecertificeerde en genummerde exemplaren beschikbaar is.