De nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio: de kracht van vertrouwen

Tijdens een web-persconferentie werden de nieuwste stappen in de evolutie van de Alfa Romeo Quadrifoglio-spirit vandaag aan het publiek voorgesteld, door het Alfa Romeo-team dat hard aan dit concept en de ontwikkeling ervan heeft gewerkt. 

De huidige situatie en de trage heropstart die daaruit voortvloeit, hebben geen rem gezet op de ononderbroken drang van Alfa Romeo naar prestaties en sportieve perfectie. Resultaat: ook na de viering van z’n schitterende 110e verjaardag overtreft Alfa Romeo alle verwachtingen.

 

Meer weten? Bekijk hier de volledige web-persconferentie

 

Ver voorop, maar nog steeds Alfa Romeo

 

De ‘best in class’ prestaties worden verzekerd door de krachtige 2.9 V6 Bi-Turbo-motor, goed voor 510 pk en 600 Nm maximumkoppel aan 2,500 toeren.

De 8-trapsautomaat biedt een optimaal rijcomfort en een vloeiend rijgevoel op elk terrein en toont zich van z’n sterkste kant in de RACE-modus. 

Ook het geluid zal elke gepassioneerde Alfa-fan bekoren, dankzij het onmiskenbare timbre van het nieuwe Akrapovič dubbele uitlaatsysteem. 

 

Legendarische stijl, moderner dan ooit 

 

De interieurs van de nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio kregen een console met een gloednieuw design, in nieuwe materialen en met een pak meer ergonomie. Meer opbergruimte, nieuw stuurwiel, lederen versnellingspook en nieuwe veiligheidsgordels die niet enkel beschikbaar zijn in het zwart maar ook in het rood en groen.

 

Het vernieuwde infotainment systeem bevat de gloednieuwe ‘Performance Pages’, waarmee de prestaties van de wagen altijd gecheckt kunnen worden.

 

Emotie en veiligheid gaan altijd samen: niveau 2 ADAS.

 

Maar het gaat niet enkel om prestaties. Het ‘All Advanced Driver Assistance System’, het resultaat van een partnership met Bosch, is geïntegreerd in de nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio. Dat betekent: rijstrookwaarschuwing, dodehoekmonitor, verkeersbordherkenning, intelligente snelheidscontrole, file-assistent, snelweg-assistent en bestuurdersaandacht-assistent.

 

Nieuwe kleuren, voor een duurzame stijl

 

Het nieuwe Rosso Villa d’Este belichaamt het verfijnde sportieve karakter van Alfa Romeo. Hetnieuwe Montreal Green is een eerbetoon aan de Alfa Romeo Montreal, die 50 jaar geleden het licht zag. En het nieuwe Ocra GT Junior is een herinterpretatie van de bekende merkkleuren uit de sixties en de seventies, maar met een lichter, meer hedendaags tintje.

 

Om het sportieve karakter van beide modellen in de verf te zetten, creëerde Mopar® een nieuwe en exclusieve lijn van Quadrifoglio accessoires, met een radiatorrooster met daarin een ‘V’ en een achterspoiler in carbonvezel. 

 

De nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio zijn klaar om alle Alfa-fans voor zich te winnen en hen een nieuw niveau van stijl, karakter en rijgenot te bieden.

 

Bekijk hier de volledige web-persconferentie en ontdek meer op de modelpagina’s:

 

Nieuwe Giulia Quadrifoglio

Nieuwe Stelvio Quadrifoglio