Alfa Romeo: 110 jaar ongeëvenaarde geschiedenis

Op 24 juni 2020 wordt het merk Alfa Romeo 110 jaar. Om dat te vieren, worden de fans verrast met een nieuw logo en tal van activiteiten en festiviteiten. Gloednieuwe publicaties zullen ook de minder bekende aspecten van Alfa Romeo belichten, met standpunten van buiten de autowereld op een brede waaier van gebieden: trivia, anekdotes en meer over de historische en maatschappelijke ontwikkeling van Italië.

 

Het nieuwe ‘110 Alfa Romeo’-logo

Speciaal voor de 110e verjaardag creëerde het Centro Stile Alfa Romeo het nieuwe ‘110 Alfa Romeo’-logo. Terwijl ze trouw bleven aan de sterke punten van het merk, geeft het getal ‘110’ zelf een impressie van de transitie van het verleden naar het heden.

 

Het Museo Storico Alfa Romeo, het centrum van de feestelijkheden

Op 24 juni zal het Museo Storico Alfa Romeo zowel clubs als fans onthalen. Maar vooraf en achteraf zullen er tal van gelegenheden zijn om de verjaardag te vieren en terug te blikken op een glorieus verleden waarin voortdurend naar de toekomst gekeken werd.

 

De passie voor Alfa Romeo op de grote autofestivals

Alfa Romeo was altijd al de spil van belangrijke evenementen op de sport- en autokalender. Voor de 110e verjaardag zal Alfa Romeo aanwezig zijn tijdens de Mille Miglia (‘Freccia Rossa’ of ‘Rode Pijl’) van 13 tot 16 mei op het traject Brescia-Rome-Brescia met niet te missen festiviteiten in de aanloop naar de historische re-enactment.

Verrassingen zullen er ook zijn op het befaamde Festival of Speed in Goodwood. Van 9 tot 12 juli is Alfa Romeo de eregast en krijgt het voor zijn verjaardag een eerbetoon tijdens de legendarische Hillclimb.

Deze en tal van andere evenementen in dit feestjaar zullen elk op hun manier bijdragen tot de versterking van de legende rond het merk en tot het enthousiasme van automobilisten die niet alleen beslissen om plaats te nemen aan het stuur van een mechanische creatie die geheel in het teken van rijplezier staat, maar ook om zich over te geven aan hun passie.