Alfa Romeo op 21ste Gumball 3000

De Gumball 3000 is een niet-competitieve rally van 3.000 mijl over de openbare weg en elke editie doet locaties aan die symbiotisch zijn met de internationale jetset. Beroemdheden uit de hele wereld nemen regelmatig deel om de goede doelen van de organisatie te steunen. Dit jaar doorkruist de rally Europa: hij gaat vandaag van start op Mykonos en komt op 15 juni aan op Ibiza.

Tussen de ruim honderd supersportwagens, prototypes en unieke modellen die deelnemen aan de 21e editie van de Gumball 3000 is er ook een speciaal geprepareerde Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio SUV, een uniek exemplaar met gepersonaliseerde lak gecreëerd door het designcentrum van Alfa Romeo.

Voor deze speciale Stelvio Quadrifoglio die deelneemt in samenwerking met Carrera, hebben de Alfa Romeo-ontwerpers een thema gekozen dat aansluit bij het luxueuze sportimago van het merk, nog benadrukt door gekleurde accenten en opvallende details die typisch zijn voor de uitdossing van de auto’s die dit evenement zo bijzonder maken.

Het Volcano Black-koetswerk heeft een grijs klaverbladmotief waarbij het iconische logo over het hele oppervlak wordt verdeeld. Dit onderliggende patroon is versierd met fluogroene decoraties van de meest opvallende voorwerpen uit de Alfa Romeo-iconografie. Er is ook een grote slang op de zijpanelen, Alfa Romeo-belettering in het meest klassieke lettertype op de achterruit en het merklogo over het hele dak.

De 20" lichtmetalen velgen hebben dezelfde kleur, net zoals het opvallende Alfa Romeo-logo op de zwarte remklauwen. Dit werd speciaal ontworpen voor een stijl die gegarandeerd alle aandacht naar zich toe zal trekken, net als de gepolijste achterlichtclusters. Deze Alfa Romeo Stelvio zal de toeschouwers in elf Europese landen verbazen, en niet alleen met zijn prestaties of het onmiskenbare Quadrifoglio-geluid van de 2.9 V6 Bi-Turbo met de enorme 510 pk.