Alfa Romeo op het Goodwood Festival of Speed 2019

Het Goodwood Festival of Speed is ‘s werelds grootste ode aan de autosport en -cultuur, en zou niet compleet zijn zonder Alfa Romeo.

Het programma rond het Italiaanse prestigemerk is dan ook bijzonder uitgebreid. Als neusje van de zalm wat snelheid betreft stelt het merk zijn F1-showcar voor, de eenzitter die momenteel wordt gebruikt door het Alfa Romeo Racing Team. Antonio Giovinazzi, de Italiaanse piloot die onlangs de Trofeo Bandini won, zal eveneens van de partij zijn en zal zijn kunsten tonen aan het stuur van de C32.

De speciale ‘Alfa Romeo Racing’-edities van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio zullen van hun kant deelnemen aan de parade van het Festival of Speed.

Deze auto’s brengen hulde aan Alfa Romeo’s deelname aan de koninginnendiscipline van de autosport. In deze beperkte reeks krijgen de Giulia en Stelvio nog een vermogensboost, bovenop de al indrukwekkende 510 pk van de standaard Quadrifoglio-versies met 2.9 V6 BiTurbo-motor, evenals een speciale lak die verwijst naar de kleuren van de F1-bolides van Giovinazzi en Kimi Räikkönen en tal van exclusieve technische en stilistische accenten zoals het weelderige gebruik van koolstof en de exclusieve titanium uitlaat van Akrapovič.

Als primeur voor het Verenigd Koninkrijk toont Alfa Romeo ook zijn Tonale, de nieuwe conceptcar van het merk die onlangs de felbegeerde ‘Car Design Award 2019’ in de wacht sleepte. Zijn uitgesproken Italiaanse design verenigt het onschatbare erfgoed van het merk met een glimp van wat de toekomst in petto heeft. Zoals het een echte Alfa Romeo betaamt, is elk detail ontworpen rond de bestuurder en met het oog op rijplezier: in de Tonale krijgt het ongeëvenaarde rijgedrag van het merk een elektrische dimensie.