Sauber en Alfa Romeo blijven vechten voor het podium als “ALFA ROMEO RACING”

Op de wereldkampioenschappen formule 1 van 2019 zullen twee van de meest historische merken in de autosport - Sauber en Alfa Romeo - terugkeren naar het circuit, met achter het stuur de wereldkampioen van 2007, Kimi Räikkönen en de jonge Italiaan Antonio Giovinazzi. Zij rijden voor Alfa Romeo Racing, voorheen bekend als Romeo Sauber F1 Team.

Precies één jaar na de oprichting op 24 juni 1910, maakte Alfa Romeo zijn opwachting in de officiële competitie en won meteen de eerste ‘Regularity Race’ van Modena. Sinds dan reven ze overwinningen en top 3 noteringen binnen in vele internationale kampioenschappen, inclusief formule 1-races. In 2019 rijden de Alfa Romeo racewagens met het klavertje vier-embleem, dat sinds 1924 de snelste Alfa Romeo modellen sierde.

De langetermijnsamenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo begon in 2018. Tijdens dit jaar maakte het team een constante progressie en finishte tijdens de kampioenschappen op de 8ste plaats. De samenwerking werd verder verlengd, waarbij het eigendom en management van Sauber onveranderd en onafhankelijk blijft. Voor Alfa Romeo Racing blijft het doel om uitstekende resultaten neer te zetten in de koningsklasse van de autosport.