Drievoudige overwinning voor Alfa Romeo in de 'Best Brand' verkiezing van Auto Bild 

Lezers roepen Giulia, Stelvio en Giulietta uit tot mooiste designs in hun respectievelijke segmenten. Voor de derde keer op rij wint Alfa Romeo de designprijs bij de ‘compacte wagens’, ‘middenklassers’ en ‘compacte SUV’s’.

 

Het design van Alfa Romeo inspireert ook Duitse autoliefhebbers. De lezers van het tijdschrift Auto Bild riepen de Alfa Romeo Stelvio, Giulia en Giulietta in hun respectievelijke segmenten uit tot winnaars van de designcategorie in de verkiezing van ‘Best Brands’. Net als in 2017 en 2018 werd de Alfa Romeo Stelvio bekroond als mooiste design bij de compacte SUV’s. De vierdeurs sportberline Giulia vierde van zijn kant zijn derde opeenvolgende designzege in het middenklassesegment. Tot slot wist ook de Alfa Romeo Giulietta zijn titel van mooiste compacte wagen te behouden.
 

“Ik ben erg tevreden over dit nieuwe succes omdat het opnieuw drie verschillende autosegmenten beslaat. Dat bewijst dat het Alfa Romeo-design perfect werkt in een brede waaier van segmenten,” verklaarde Klaus Busse, Head of Design voor de EMEA-zone.    
 

Voor de achtste editie van de ‘Best Brands’-wedstrijd beoordeelden lezers van de papieren en digitale versie van Auto Bild een brede waaier van autoaspecten. Bij de auto’s zelf konden de lezers kiezen uit 38 bekende merken in diverse categorieën van stadswagens tot cabriolets en SUV’s. In totaal namen 63.000 lezers deel aan de wedstrijd.