Alfa Romeo en Abarth triomferen op de 'Qatar Car Of The Year Awards' 2019 

  • Twee overwinningen voor FCA tijdens de belangrijkste auto-onderscheidingen van het land.
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio wordt bekroond tot 'Beste middelgrote sportieve SUV'.
  • Abarth 595 Competizione wint de titel van 'Beste compacte sportwagen' in het premiumsegment. 

 

De voorstellingsceremonie van 'Qatar Car of the Year (QCOTY)' 2019, de belangrijkste auto-onderscheidingen van het land, dat georganiseerd werd door het magazine Maqina Middle East in samenwerking met het Mawater Centre, werd gehouden in Doha (Qatar). De prijzen worden door de experten van het magazine toegekend aan de beste voertuigen – in alle segmenten – op basis van vier centrale criteria: design, prestaties, veiligheid en technologische innovaties. De eindbeoordeling houdt ook rekening met de prijs en de restwaarde.
 

De FCA Groep sleepte twee overwinningen in de wacht: de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio won de titel van 'Beste middelgrote sport-SUV' en de Abarth 595 Competizione werd uitgeroepen tot 'Beste compacte sportwagen' in het premiumsegment. Deze onderscheidingen vullen de reeds indrukwekkende lijst van internationale prijzen aan van de twee modellen, die erg geliefd zijn bij het grote publiek dankzij hun sportief karakter, rijplezier en typisch Italiaanse stijl.
 

Stelvio Quadrifoglio – de eerste SUV in de geschiedenis van Alfa Romeo – biedt een opwindende rijervaring, uitmuntende prestaties en een opvallende Italiaanse stijl, waardoor het een van de meest opvallende SUV's in de markt is. Maar het hart van het model klopt onder de motorkap: de 2.9 V6 Bi-Turbo-benzinemotor met 510 pk en een koppel van 600 Nm stuwt hem in nauwelijks 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en verder naar een topsnelheid van 283 km/u. Bovendien houdt de Stelvio Quadrifoglio de titel van 'snelste productie-SUV ter wereld', na een recordtijd van 7 minuten en 51,7 seconden te hebben neergezet op het legendarische Nürburgring-circuit. Naast uitmuntende eigenschappen op het vlak van aerodynamica, snelheid, vermogen en rijgedrag, is de Stelvio Quadrifoglio uitgerust met een voortreffelijk interieur, met hoogwaardige materialen, elegant Italiaans design en een uitgebreide waaier aan rijhulpsystemen.
 

De winst van de Abarth 595 Competizione onderstreept nogmaals het succes van zijn agressieve stijl, zijn door de racewereld geïnspireerde details en zijn 1.4 liter motor van 180 pk. Uitgerust met de iconische Record Monza-uitlaat voor een onmiskenbare klank, is de kleine superster van het merk met de schorpioen duidelijk bedoeld voor liefhebbers van pure prestaties en sportiviteit. De Abarth 595 Competizione wordt ook gekenmerkt door een exclusief interieur, met overvloedig gebruik van koolstofvezel en Alcantara, een stuur met vlakke onderkant, een Skydome-dak, een door de racewereld geïnspireerd dashboard en een Uconnect-systeem met
7" HD-aanraakscherm, ondersteuning voor Apple CarPlay en compatibiliteit met Android AutoTM.  En we mogen niet vergeten dat de 595 het icoon is van het merk Abarth, dat dit jaar zijn 70e verjaardag viert: een mijlpaal in de motorsport, en een nieuw record voor een Italiaans merk dat nog steeds de dromen van fans overal ter wereld inspireert.
 

*Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.
Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
 

Turijn, 8 mei 2019