MILLE MIGLIA 2018 VAN VERLEDEN TOT HEDEN: ALFA ROMEO BLIJFT TRIOMFEREN

De Mille Miglia 2018 liep zaterdag 19 mei ten einde. Het werd een recordeditie, waarin de rode Alfa’s net als negentig jaar geleden uitblonken door elke plaats op het podium te veroveren.

De ‘mooiste race ter wereld’ werd gewonnen door de Alfa Romeo 6C 1500 GS Fixed Head, met het Tonconogy-Ruffini-team aan het stuur. Op de tweede plaats eindigde de mooie 628 1500 Super Sport uit 1928, met een koetswerk van Stabilimenti Farina, terwijl de derde plaats werd ingenomen door de Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato, gemend door het team Vesco-Guerini.

Met 371 teams die de finish haalden, 900 deelnemers uit 34 landen en een totale afstand van 1.743 kilometer kon de Mille Miglia editie 2018 enkele mooie cijfers voorleggen. En uiteraard mogen we ook de befaamde namen niet vergeten die hebben bijgedragen tot het klinkende succes van deze race.

Aan boord van de historische Alfa’s zagen we tal van bekende deelnemers: Derek Hill en Guy Berryman (de basgitarist van Coldplay), Piero Pelù (vocalist van Litfiba), en Mr JWW en Sam 'seenthroughglass’, de Instagram-opinieleiders van de autowereld.

Via de sociale media volgden onze bijzondere vrienden Raphaël Spezzotto-Simacourbe en Riccardo Pozzoli – bekende digitale karakters – enkele manches van de race, en deelden ze verhalen en emoties live vanaf de Mille Miglia.

En ook Marcus Ericsson en Charles Leclerc waren van de partij. De piloten van het Alfa Romeo Sauber F1 Team, die een Grand Prix uit 1932 en een 750 Competition uit 1955 bestuurden, maakten een geschiedkundige stop in het Alfa Romeo Historical Museum in Arese en entertainden de massa met hun schitterende rijkunsten.

“Populair maar hoogstaand, technisch en toch toegankelijk voor iedereen.” Zo werd de Mille Miglia beschreven door voorzitter Aldo Bonomi. Elke manche van de race werd gevolgd door hele horden kijklustigen, die eens te meer hulde brachten aan het stilistische en mechanische meesterschap van Alfa Romeo, een legende die autoliefhebbers ook vandaag nog weet te boeien. 

 

HERBELEEF ALLE MANCHES VAN DE MILLE MIGLIA