Kimi Raïkkonen vervoegt het team Alfa Romeo Sauber F1

De renstal Alfa Romeo Sauber F1 kondigt de komst aan van Kimi Raïkkonen in het team van 2019. De Wereldkampioen Formule 1 2007, afkomstig van Espoo in Finland, heeft zonet getekend voor twee seizoenen.
 

Gedurende zijn carrière wist Kimi Raïkkonen 20 Grand Prix op zijn naam te zetten en behaalde meer dan 100 podia, en werd alzo één van de meest succesvolle piloten in de automobielsport. De renstal Alfa Romeo Sauber F1 is blij met de komst van de Finse piloot en verheugd zich om allen samen zich te scharen, met de ambitie ambitieuze resultaten binnen te halen.
 

Frédéric Vasseur, CEO van Sauber Motorsport en van het Team Principal Alfa Romeo Sauber F1, geeft commentaar : « Een overeenkomst sluiten met Kimi Raïkkonen is voor ons een belangrijke stap voor de toekomst en stelt ons in staat succeste boeken. Het talent van Kimi en zijn ervaring binnen de F1 zullen vast en zeker bijdragen voor wat betreft de ontwikkeling van de wagen, maar eveneens de vooruitgang versnellen en de ontwikkeling van het team in het algemeen. We starten in elk geval het seizoen 2019 met een solide basis en met een sterke vastberadenheid ons mannetje te staan. »
 

Brussel, 11 september 2018