De opwinding van de Italiaanse rijkunst in Goodwood, dankzij Alfa Romeo. 

Het ‘Goodwood Festival of Speed’ dat van 12 tot 15 juli in West-Sussex plaatsvond, is internationaal een van de grootste en meest prestigieuze events in de autosport. Daarom besliste Alfa Romeo om er zijn beste modellen van dit en vorig jaar naartoe te sturen.

 

Op de stand van Alfa Romeo konden fans niet alleen de Alfa Romeo Sauber F1 Team C37 bewonderen waarmee het merk naar de F1 terugkeert, maar ook de allernieuwste meesterwerken uit de gewone productie. Daaronder de Stelvio Quadrifoglio, de Giulia Veloce Ti, de Giulietta Veloce, en vertegenwoordigers van de beperkte reeksen waar er maar 108 exemplaren van gebouwd worden, zoals de Nürburgring Edition Giulia Quadrifoglio ‘NRING’ en de Stelvio Quadrifoglio ‘NRING’  die een eerbetoon vormen aan de records die op het beroemde Duitse circuit werden neergezet.

 

Beroemdheden uit de autowereld, vooraanstaande journalisten en internationaal bekende figuren zoals de influencers Ali Gordon en Riccardo Pozzoli, testten de stijl, het sportieve karakter en de ongelooflijke rijeigenschappen van de krachtige en sierlijke Stelvio Quadrifoglio uit.

 

Ook heel wat verzamelaars en trouwe klanten namen plaats achter het stuur van een Quadrifoglio- of NRING-uitvoering om via de legendarische sfeer die op Goodwood heerst, tot de wereld van Alfa Romeo toe te treden.

 

Op het einde van dit boeiende 3-daagse event werden twee schatten uit de collectie van Alfa Romeo voorgesteld, die normaal alleen in het Alfa Romeo Museum in Italië bewonderd kunnen worden: de 1750 GT Am en de 1900 Sport Spider. Een heuse getuigenis van de rode draad die vanuit een indrukwekkend verleden naar een al even indrukwekkende toekomst loopt.