Circuitgids voor de Grote Prijs F1 van Monaco 2018: Leclerc onthult circuitgeheimen van Monte Carlo

Het Alfa Romeo Sauber F1 Team reist af naar een van de meest glamoureuze en iconische bestemmingen van het seizoen: Monte Carlo. De Grote Prijs heeft een bijzondere betekenis voor het team want het is de eerste F1-thuiswedstrijd voor de Monegaskische rookie, Charles Leclerc. De twee piloten van het team kijken reikhalzend uit naar het weekend en boekten de voorbije weken bemoedigende resultaten die de motivatie van het hele team een boost hebben gegeven.

 

Zijn eerste Grote Prijs Formule 1 van Monaco roept heel wat gevoelens op bij Charles Leclerc. “Al sinds mijn kindertijd droom ik ervan om ooit deel uit te maken van dit evenement en het is een fantastisch gevoel dat die droom eindelijk zal uitkomen. Het zal leuk zijn om mijn vrienden en familie rond me te hebben om me te ondersteunen en ik kijk ernaar uit om dit bijzondere moment te delen met de mensen van Monaco. Ik hou van stadscircuits en van de uitdaging die ze voor mij als piloot inhouden. En hoewel ik Monte Carlo erg goed ken, wordt het voor mij een totaal nieuwe ervaring om de stad te doorkruisen met een Formule 1-wagen. Ik kijk ernaar uit om mijn eigen stad vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Voor mij wordt dit een onvergetelijk weekend en ik kan niet wachten tot het van start gaat.”

 

Hoewel Charles de stad van zijn jeugd erg goed kent, wordt het voor hem een totaal nieuwe ervaring om Monte Carlo te doorkruisen met een Formule 1-wagen.
Speel de video af om kennis te maken met Charles, die verhalen vertelt over zijn carrière, zijn raceleven, zijn wegauto en nog veel meer voor een ander perspectief op hoe de F1 zijn dagelijkse leven heeft veranderd.