Alfa Romeo belooft de ster te worden van het Internationale Autosalon van Genève 2018

Het merk Alfa Romeo pakt uit met een tentoonstellingszone die prestaties en exclusiviteit benadrukt.

Om de recordtijden op het legendarische Duitse circuit van de Nürburgring te vieren, zullen twee exclusieve speciale series in beperkte oplage, de Stelvio Quadrifoglio "NRING" en de Giulia Quadrifoglio "NRING", van 8 tot 18 maart de eregasten zijn op de stand van Alfa Romeo. 

 

Deze modellen werden ontworpen voor verzamelaars en de trouwste klanten van Alfa Romeo. Van elk model werden precies 108 eenheden gemaakt en deze omvatten exclusieve inhoud die speciaal is voorbehouden voor deze beperkte oplage, zoals een genummerde badge in het dashboardgedeelte van koolstofvezel en een splinternieuwe afwerking in Circuit Grey.

 

Naast de uitmuntendheid die elke Quadrifoglio reeds kenmerkt, biedt de serie "NRing" ook keramische remmen op basis van koolstof, sportzetels van Sparco met rode naden en een kuip van koolstof, een Mopar®-inzetstuk van koolstof op de knop van de versnellingspook en een stuurwiel van leer en alcantara met inzetstukken van koolstof. De Stelvio biedt een glanzend zwarte afwerking voor het voorpaneel, de spiegelkappen en de identificatieplaatjes, terwijl de Giulia een voorpaneel en spiegelkappen van koolstof heeft. De Stelvio heeft standaard ook een elektrisch zonnedak en de Giulia beschikt voor het eerst over een dak met zichtbare koolstofvezel. Privacyglas, actieve snelheidsregelaar, een premium audiopakket van Harman Kardon , het 8,8” groot AlfaTM Connect 3D Nav-infotainmentsysteem, Apple CarPlayTM en Android AutoTM en DAB vervolledigen beide modellen. 

 

En de lijst met sterren op de stand van Alfa Romeo wordt nog aangevuld met twee voorbeelden van de 4C: de "Competizione" Coupé, geïnspireerd op de racewereld, en de wat verfijndere en elegantere Spider Italia. Van beide zijn slechts 108 eenheden beschikbaar.

De Competizione Coupé wordt gekenmerkt door de matte kleur Vesuvio Grey in combinatie met een exclusief design en een vergaand gebruik van koolstof ter hoogte van het dak, de spoiler achteraan, de spiegelkappen, de luchtinlaat langs de zijkant en rand van de koplampen. De speciale bumper, het matte zwart, de 18”-wielen met vijf boutgaten vooraan en de 19”-wielen achteraan en de rode remklauwen vervolledigen de look. De zetels zijn van leder en microvezel met rode naden, net zoals het sportstuur en het genummerde plaatje op het middenstuk. Het dashboard heeft een aluminium inzetstuk met gepersonaliseerde grafische elementen.

 

De speciale Spider "Italia"-reeks onderscheidt zich door de kleur blue Misano van het koetswerk, de wielen met 5 boutgaten, 18” vooraan en 19” achteraan en de gele remklauwen die verwijzen naar de naden van de zetels, het dashboard, het stuurwiel en de deurpanelen. Op de zijpanelen werd de speciale, driekleurige sticker van "Spider Italy" aangebracht en dit model is ook uitgerust met een Alpine premium-hifisysteem, een genummerd plaatje op het middenstuk en een aluminium inzetstuk ter hoogte van het dashboard met gepersonaliseerde grafische elementen. 

Zowel de 4C Competizione als de Spider Italia bieden standaard de dubbele Akrapovič titanium uitlaat met dubbele werking.