ALFA ROMEO RACING
  • De C38. Geboren met ambitie.
  • Kimi Räikkönen
  • Antonio Giovinazzi
  • Competitie zit in ons DNA
  • GALERIE

De C38. Geboren met ambitie.

Een boeiende uitdaging die van start gaat in Australië en negen maanden later eindigt in Abu Dhabi, na 21 wedstrijdweekends over de hele wereld. Krachtmetingen waarin milliseconden beslissen over winnen en verliezen. We hebben het over het wereldkampioenschap F1. En in 2019 komt Alfa Romeo aan de start met de C38.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Ze noemen hem de Iceman: introvert, maar verschrikkelijk efficiënt achter het stuur van zijn eenzitter. Iemand die barst van het talent. Niet toevallig dus dat hij een van de drie wereldkampioenen F1 is die in 2019 aan de start komen. En ook geen toeval dat hij voor Alfa Romeo Racing rijdt.

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi

Hopen talent en ambitie, en in 2019 kan hij het eindelijk laten zien. Voor de jonge Italiaanse rijzende ster Antonio Giovinazzi is officieel rijder worden van Alfa Romeo Racing in het wereldkampioenschap F1 een droom die uitkomt.

Competitie zit in ons DNA

Competitie zit in ons DNA

Nauwelijks één jaar na de oprichting op 24 juni 1910 maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd, de eerste regelmatigheidsrace in Modena, die het merk meteen won. Sindsdien bouwde Alfa Romeo zijn legendarische naam in de autosport uit met tal van overwinningen en podiumplaatsen in vele internationale kampioenschappen, waaronder de F1. Dat verleden leeft vandaag nog altijd voort, gedreven door dezelfde passie.

GALERIE