ALFA ROMEO RACING
  • De C38. Geboren met ambitie.
  • Kimi Räikkönen
  • Antonio Giovinazzi
  • Eenentwintig circuits
  • Store
  • Competitie zit in ons DNA
  • GALERIE

De C38. Geboren met ambitie.

Een boeiende uitdaging die van start gaat in Australië en negen maanden later eindigt in Abu Dhabi, na 21 wedstrijdweekends over de hele wereld. Krachtmetingen waarin milliseconden beslissen over winnen en verliezen. We hebben het over het wereldkampioenschap F1. En in 2019 komt Alfa Romeo aan de start met de C38.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Ze noemen hem de Iceman: introvert maar uitermate doeltreffend aan het stuur van een F1™-bolide. Geen wonder dat Kimi Räikkönen een van de drie Wereldkampioenen F1™ op het circuit was in seizoen 2019. Die uitdaging gaat de Finse piloot nu opnieuw aan, dit keer aan het stuur van de Stelvio nummer 7, zijn eenzitter voor dit seizoen. 

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi

Hij heeft talent en ambitie te over en dat zal hij in 2019 eindelijk demonstreren aan het stuur van zijn eenzitter, de Giulia met startnummer 99. Officiële piloot van Alfa Romeo’s Formule 1™-team worden, is een droom die uitkomt voor de jonge Italiaan Antonio Giovinazzi. 

 

Eenentwintig circuits

Eenentwintig circuits, eindeloze emoties.

Eenentwintig races, aan te vatten met lef en passie voor het Alfa Romeo Racing Team. Eenentwintig Formule 1™-circuits, elk met hun eigen verhalen, cijfers en emoties. Een uniek verhaal dat wacht om geschreven en beleefd te worden, van Australië tot Abu Dhabi: ontdek alle geheimen van de circuits waar onze piloten protagonisten worden aan het stuur van hun Giulia- en Stelvio-eenzitters.

Meer weten
Store

DE COLLECTIE VOOR ELKE ECHTE FAN

Van de officiële Alfa Romeo Racing kledij tot unieke accessoires. Bekijk de collectie die is ontworpen om onze levenslange passie te vieren. Vraag meer informatie bij uw dealer of ga naar de online winkel.

NAAR DE WINKEL
Competitie zit in ons DNA

Competitie zit in ons DNA

Nauwelijks één jaar na de oprichting op 24 juni 1910 maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd, de eerste regelmatigheidsrace in Modena, die het merk meteen won. Sindsdien bouwde Alfa Romeo zijn legendarische naam in de autosport uit met tal van overwinningen en podiumplaatsen in vele internationale kampioenschappen, waaronder de F1. Dat verleden leeft vandaag nog altijd voort, gedreven door dezelfde passie.

GALERIE