HET NIEUWE ALFA ROMEO
F1 TEAM ORLEN

Nieuwe wagen, nieuwe piloten, nieuw seizoen: een nieuw tijdperk is aangebroken.

Bent u er klaar voor?

EEN NIEUW TIJDPERK IS AANGEBROKEN

Hoewel de kleuren van 2022 herinneren aan de historische ontwerpen van Alfa Romeo en Sauber Motorsport, is de nieuwe C42 in de eerste plaats een bolide die ontwerpen is om de strijd aan te gaan. Hij grijpt voluit alle mogelijkheden van de nieuwe bodemplaat, kreeg een vernieuwd aerodynamisch packet, 18-inch laagprofielbanden en een nieuwe en verbeterde Ferrari-motor. Een radicale breuk met het verleden.

de nieuwe C42

VALTTERI BOTTAS

Tienvoudig Grand Prix-winnaar Valtteri onderscheidde zich als een whizzkid in de junior formules door als tweede coureur ooit zowel de Formule Renault Eurocup als de Formule Renault Northern European Cup te winnen in hetzelfde jaar, 2008. Meteen daarna won hij zowel in 2009 als in 2010 de Masters of Formula. Hij was de eerste die deze dubbele triomf op zijn naam kon schrijven, een huzarenstukje. In 2013 debuteerde hij in de Formule 1 en promoveerde in 2017, waarbij hij een cruciale rol had in het verzilveren van vier constructeurstitels. Het team zal kunnen rekenen op zijn indrukwekkende competitie-ervaring om op te schuiven in de ranking.

GUANYU ZHOU

Guanyu is de allereerste Formule 1-coureur uit China: een baanbreker die een belangrijke bladzijde zal schrijven in de autosportgeschiedenis van zijn land. Zhou is pas 22, maar heeft voor zijn jonge leeftijd al indrukwekkende skills. Hij eindigde in 2015 als tweede in de Italiaanse F4 en reed daarna van overwinning naar overwinning in de Euro F3 en F2, de kweekvijver van de Formule 1. Hij is tijdens het seizoen 2022 de enige rookie op de grid, en voor het team is hij een waardevolle injectie van talent en jeugdig enthousiasme.

ROBERT KUBICA

In 2006 maakte Robert zijn debuut in de Formule 1 en werd daarmee de eerste Poolse coureur in het wereldkampioenschap. Sinds zijn overwinning in de Canadese Grand Prix van 2008 hebben zijn liefde voor snelheid en zijn verbazingwekkende kwaliteiten hem tot een lange carrière in de autosport gebracht. Met zijn rijke ervaring staat hij altijd paraat als reservepiloot van het F1-team.