Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is ‘SUV van het Jaar 2018’ volgens ‘Auto Zeitung’

Het befaamde Duitse autotijdschrift Auto Zeitung heeft de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio uitgeroepen tot ‘SUV van het Jaar 2018’. De prijsuitreiking, die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd, beperkte zich tot de krachtigste SUV-modellen van elf merken. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio liet daarbij heel wat sterke rivalen achter zich en won de onderscheiding door zijn weggedrag en dynamische rijeigenschappen.

 

Met zijn logo in de vorm van een klavertjevier (‘Quadrifoglio’ in het Italiaans) werpt de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio zich op als een uiterst performante SUV die in geen enkel conventioneel segment past en dus in een eigen klasse speelt. Met zijn 510 pk sterke 2.9 V6-biturbomotor haalt hij een topsnelheid van 283 km/u. De Stelvio snelt bovendien in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u.

 

Het Quadrifoglio-model van Alfa Romeo beschikt over hypergeavanceerde technologieën zoals de innovatieve Q4-vierwielaandrijving, Alfa™ Active Torque Vectoring, Alfa™ Active Suspension en het CDC-systeem (Chassis Domain Control). Die laatste technologie streeft naar optimale rijprestaties en legt de basis voor een uitzonderlijk record: de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vestigde een nieuw ronderecord op de legendarische Nürburgring en is dus de snelste SUV in zijn klasse.

 

 

Turijn, 31 augustus 2018