Alfa Romeo op het Internationale Autosalon van Genève 2019

  • Het merk steelt de show met een stand waar schoonheid, prestaties en exclusiviteit centraal staan.
  • Connectiviteit en karakter voor elk model dankzij de Mopar-accessoires® die de opvallende trekken van de Giulietta, Giulia en Stelvio in de verf zetten.
  • De schijnwerpers zijn gericht op de beperkte reeksen 'Alfa Romeo Racing' van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio, die het legendarische race-erfgoed van Alfa Romeo vieren, alsook op de nieuwe Italiaanse piloot op de Formule 1-scène: Antonio Giovinazzi vervoegt 'Alfa Romeo Racing' als collega van Wereldkampioen Kimi Räikkönen.
  • Eveneens centraal op het podium staat de nieuwe Alfa Romeo Giulietta MY19, die evolueerde zonder te raken aan zijn onmiskenbare stijl en uiterst sportieve karakter.
  • Meer opwindend nieuws zal tijdens de persconferentie op dinsdag 5 maart worden onthuld.


     

De auto's van Alfa Romeo verwennen bestuurders al meer dan een eeuw lang met hun schoonheid en Italiaanse stijl en roepen prestaties, technologie en rijplezier op zodra de contactsleutel wordt omgedraaid. Dit jaar zullen bezoekers op het internationale autosalon van Genève duidelijk merken dat het merk nog verder is geëvolueerd in heel wat verschillende richtingen. Niets kan de centrale plaats van de extreemste prestaties in het Alfa Romeo-DNA beter uitdrukken dan de terugkeer van het merk naar de Formule 1. In seizoen 2019 zal het merk zijn waarde op het hoogste niveau van de autosport bewijzen onder de naam 'Alfa Romeo Racing' en verwelkomt het team een Italiaanse piloot, Antonio Giovinazzi, als collega van Kimi Räikkönen, de wereldkampioen van 2007. De stand op het salon van Genève toont de wagen van het team als belichaming van de onwrikbare band met het racecircuit, die ook aan de basis ligt van de beperkte reeks 'Alfa Romeo Racing' die de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio een specifieke livrei geeft. Ook op het vlak van personaliseringsmogelijkheden biedt de stand van alles het beste, met een gamma accessoires van Mopar®, het merk voor ondersteuning, onderdelen en klantenzorg van de FCA-groep.
Tot slot zal er tijdens de persconferentie op dinsdag 5 maart nog meer belangrijk nieuws worden onthuld.

 

De beperkte reeks Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio 'Alfa Romeo Racing'

De echte sterren van de stand zijn ongetwijfeld de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio in de beperkte reeks 'Alfa Romeo Racing'.
Die beperkte reeks viert het alsmaar grotere engagement van Alfa Romeo in het Wereldkampioenschap Formule 1 aan de zijde van Sauber. Vanaf dit jaar heeft het team zich de nieuwe officiële naam 'Alfa Romeo Racing' aangemeten, met het veelzeggende achtervoegsel 'since 1910'. De best mogelijke manier om aan te geven dat de geschiedenis van Alfa Romeo, opgericht op 24 juni 1910 diep is geworteld in de autosport. Nauwelijks één jaar na de oprichting maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd en won hij de eerste regelmatigheidsrace in Modena. Sindsdien behaalde de sportieve legende een hele reeks zeges en top 3-plaatsen in tal van internationale kampioenschappen, waaronder ook de Formule 1. De synergie tussen Sauber en Alfa Romeo, titelsponsor sinds 2018, vormt de drijvende kracht achter de vooruitgang van het team, dat vorig seizoen op de achtste plaats eindigde. Vandaag worden de technische en commerciële banden tussen beide partners verder aangehaald onder dezelfde directie en eigenaars. Binnen Alfa Romeo Racing delen beide partners dezelfde doelstelling om ambitieuze resultaten neer te zetten en wordt alles in het werk gesteld om wedstrijden te winnen. Bezoekers op het Internationale Autosalon van Genève zullen de bolide van het team kunnen bewonderen, die zal worden bestuurd door de voormalige wereldkampioen Kimi Räikkönen en de jonge Italiaanse piloot Antonio Giovinazzi. De aanwezigheid van die laatste is een bron van nationale trots want het is alweer acht jaar geleden dat een Italiaanse piloot regelmatig deelnam aan de Formule 1. Naast de Formule 1-wagen staan de Quadrifoglio-modellen in exact dezelfde 'Alfa Romeo Racing'-livrei.
Deze speciale editie met een exclusieve koetswerkkleur als verwijzing naar de C38 van Alfa Romeo Racing, onderscheidt zich door tal van unieke stijldetails, zoals Sparco-racekuipjes met rode stiknaden en een frame in carbon, een automatische versnellingspookknop met carboninleg van Mopar® en het stuur in leder en Alcantara, eveneens getooid met accenten in carbon. Een speciaal feestlabel met het logo van Alfa Romeo Racing zorgt voor een krachtig statement. De opwinding van het racecircuit komt tot uiting in technische details zoals het dak in naakte koolstofvezel van de Giulia, de donker getinte lichtmetalen velgen (19" op de Giulia en 20" op de Stelvio) en de rode remklauwen. Bovendien beschikken deze speciale edities over de exclusieve Akrapovič-uitlaat in titanium om de nadruk te leggen op de diepe en opwindende klank van de 2.9 V6 Bi-Turbo-motor, die door de Alfa Romeo-ingenieurs onder handen werd genomen om nog meer vermogen te leveren. De titanium uitlaat, het remsysteem met koolstofkeramische schijven en de Sparco-zetels met carbonframe maken de auto veel lichter dan zijn normale productietegenhanger. Carbon wordt op grote schaal gebruikt, ook op de spiegelkappen, 
het 'V'-inzetstuk in het klaverblad vooraan, de inzetstukken in de zijschorten, en de drempelplaatjes (op de Giulia). 
Beide 'Alfa Romeo Racing'-modellen zijn ook compleet uitgerust, met getinte ruiten, de adaptieve snelheidsregelaar, het Harman Kardon-audiosysteem en het AlfaTM Connect 3D Nav-infotainmentsysteem van Mopar met 8,8''-scherm, Apple CarPlayTM, Android AutoTM en DAB-radio.