« The Long Drive » : de avonturen van een Belgische fotograaf achter het stuur van de Alfa Romeo Stelvio

·   Een rondreis van meer dan 7.000 km doorheen Europa aan boord van een Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm 4X2.

·   De Belgische fotograaf Frederik Herregods gebruikte de allereerste Alfa Romeo SUV voor een professionele  « road-trip » doorheen meerdere Europese landen.

·   Een unieke ervaring, aan boord van een voertuig dat als geen ander staat voor karaktervol design, uitzonderlijk comfort, beperkt brandstofverbruik en unieke dynamische rijkwaliteiten !

·   Alfa Romeo Stelvio : een emotioneel en uiterst betrouwbaar voertuig.

De gereputeerde Belgische fotograaf Frederik Herregods legde een rondreis af van meer dan 7.000 km aan boord van een Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm 180 pk Super, in de kleur « Verde Visconti », met beige leder en een in elegant hout afgewerkt interieur.

« Ik moet me vaak verplaatsen naar verschillende Europese landen om er reportages te realiseren voor mijn klanten. Ik ben het dus gewoon veel trajecten af te leggen, wat me toelaat de meest verscheidene steden alsook unieke landschappen te ontdekken. Voor deze trip had ik het idee : waarom niet deze road-trip te maken aan boord van een auto die er zich perfect toe leent om erop uit te trekken ! »

Zo ontstond het idee van het project « The Long Drive » ontwikkeld in samenwerking met het merk Alfa Romeo in België. Het concept « The Long Drive » bestaat erin de auto gedurende enkele duizenden kilometers te gebruiken en alzo de betrouwbaarheid van het model, het gering brandstofverbruik van de 2.2 JTDm 180 pk dieselmotor van de laatste generatie en vooral, de dynamische rijkwaliteiten en het hoog comfortniveau in de kijker te zetten.

« Mijn eerste etappe had als bestemming Turijn, om er de voorstelling bij te wonen van de nieuwe B-Tech versies van Alfa Romeo », vertelt Frederik Herregods. « Het eerste wat me opviel was het hoogstaand comfort van dit model. Ik ben in Turijn aangekomen in fysieke topconditie, dankzij de perfecte zithouding en de uitstekende zetels ! »

Na Turijn, had Frederik Herregods twee specifieke missies : een wierwedstrijd met belangrijke bedrijfsleiders shooten en de Stelvio gebruiken als media-voertuig voor een rally met supercars, georganiseerd door de Royal Automobile Club de Belgique (RACB). Tijdens dit evenement kwam hij langsheen verschillende steden om er een reeks reportages te maken die hem werden opgedragen. Bormio, Andorra, Carcassonne, Toulouse, Montpellier, Arles en Saint-Tropez, en uiteindelijk Brussel en uiteindelijk de Zoute Grand Prix, van 4 tot 7 oktober, waar het merk Alfa Romeo jaarlijks aanwezig is.

« Bovenop deze bestemmingen, mocht ik absoluut de Stelvio-pas niet missen - deze ontleende zijn naam aan de eerste SUV van Alfa Romeo - en daarna de Gavia. Een perfecte opportuniteit voor mij om opnieuw de meest indrukwekkende landschappen te ontdekken… »

Wat onthoudt onze fotograaf/globe-trotter van deze rondreis ? « Tijdens de voorstelling van de nieuwe B-Tech versies in het Alfa Romeo designcenter had ik de kans om de Duitse acteur Tom Wlaschiha , die meespeelt in de serie Game of Thrones, te ontmoeten. Dat was een uiterst amusant moment ! Voor wat betreft Stelvio heb ik me ongeveer één maand met de perfecte reisgezel vertoeft. Meer nog, zijn brandstofverbruik is uitermate interessant. Met daarenboven een performante motor is het effectief mogelijk lange trajecten af te leggen zonder daarbij telkens aan de benzinepomp te moten stoppen (1). Heel interessant dus qua gebruikscomfort en ook financieel aantrekkelijk ! »

Maar boven alles onthoudt Frederik Herregods « de dynamische rijkwaliteiten van het chassis van de Stelvio ». Door de verschillende types van wegen en onder meer op de diverse bergpassen, heeft hij uitgebreid deze hoogstaande kwaliteiten van dit model kunnen appreciëren ! En hij besluit : « Als fotograaf kan ik niet anders dan zeggen dat het een heel mooi voertuig is. Met zijn elegante uitstraling heb ik steeds de neiging de auto in mijn foto’s te integreren, wat tamelijk uitzonderlijk is voor een wagen uit deze SUV categorie. Het best mogelijke argument dus ! »

Brussel, 3 oktober 2018

(1)   Het gemiddeld verbruik was 6,5 liter op een totaal van ongeveer 7.000 km afgelegd op de meest diverse wegen, en met verschillende rijstijltypes..