STELVIO QUADRIFOGLIO: DE TITEL VAN SNELSTE SUV TER WERELD 

Een grensverleggende rondetijd op de legendarische Nürburgring heeft de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio de titel van 's werelds snelste productie-SUV opgeleverd en een nieuw record gevestigd binnen die categorie. 

 

Het is een nieuwe spectaculaire mijlpaal in de racetraditie van de Quadrifoglio en de geschiedenis van Alfa Romeo. 

 

De Stelvio Quadrifoglio legde een ronde op de Nürburgring af in een recordtijd van 7 minuten en 51,7 seconden, maar liefst acht seconden sneller dan de vorige productie-SUV.

 

Een uitzonderlijke prestatie dankzij geavanceerde technologie in het hart van deze ultra-high performance SUV: een 2,9 liter twin-turbo V6-motor met intercooler en 24 kleppen van 510 pk werd voor het eerst gekoppeld aan het innovatieve Q4 vierwielaandrijvingssysteem en differential torque vectoring. Maar bovenal dankt dit record zijn succes aan het authentieke Alfa Romeo karakter, waarmee de eerste SUV in de geschiedenis van het merk doordrongen is: een mix van echte Italiaanse passie, vakmanschap en innovatie. 

 

Alfa Romeo is nu houder van twee ronderecords op de Nürburgring: het eerste met de Giulia Quadrifoglio (snelste vierdeurs productieauto) en nu met de Stelvio Quadrifoglio (snelste productie-SUV). Beide records werden gevestigd door piloot Fabio Francia. 

 

Voor meer updates over de Stelvio Quadrifoglio klikt u hier