STELVIO QUADRIFOGLIO
  • OVERZICHT
  • STIJL
  • UNIEK
  • PRESTATIES
  • TECHNOLOGIE
  • GALERIJ

EEN ERFGOED VAN LEIDERSCHAP

Een nieuwe legende ontstaan uit een roemrijk verleden

Het Quadrifoglio-embleem is al sinds 1923 het symbool van de racemodellen van Alfa Romeo. Het klavertjevier vindt zijn oorsprong bij de winnaar van de Targa Florio, de legendarische autocoureur Ugo Sivocci. Tot op vandaag is het nog altijd het trotse handelsmerk van pure prestaties en de Italiaanse passie voor de autosport. Talloze legendarische sportieve wagens van Alfa Romeo droegen in het verleden al het Quadrifoglio-logo. Stelvio, de allereerste SUV van Alfa Romeo, sluit aan bij deze traditie, maar dan op een nooit geziene manier: de Stelvio wordt de allereerste Quadrifoglio die ook een SUV is. Hij werd ontwikkeld om de beste te zijn in zijn klasse en uit te blinken qua kracht, dynamische prestaties en wendbaarheid. Hij werd gecreëerd als de pure verpersoonlijking van “La Meccanica delle Emozioni”. 

STIJL

PERFECT GESCULPTEERDE LIJNEN

Nieuwe interpretatie van een tijdloos icoon

De Giulia Quadrifoglio was het eerste hoofdstuk in een gigantische comeback. De Stelvio Quadrifoglio heeft alles in huis om het vervolg te schrijven. Met elementen als de iconische "trilobo" vooraan en de gespierde flanken is de high-performance versie van de eerste SUV van Alfa Romeo een authentieke incarnatie van de sublieme Italiaanse visie op autodesign. Perfect geproportioneerd, vormgegeven om meteen op te vallen. Gemaakt voor onweerstaanbaar rijplezier.

UNIEK

COMPROMISLOZE UITMUNTENDHEID

Onweerstaanbaar Quadrifoglio

De Stelvio Quadrifoglio biedt een uniek hoge maar sportieve rijpositie, die gecreëerd werd om de weg te domineren. De bestuurder staat altijd centraal in een interieur met een minimalistisch, Italiaans design dat beschikbaar is in 3 kleurschema's. Met de beste hoofdruimte in de klasse voor de bestuurder en de passagier vooraan, en een grote gebruiksvriendelijke koffer, zijn comfort en ruimte gegarandeerd. De exclusieve, verwarmbare voorzetels worden bekleed met Alcantara® en leder en garanderen een maximaal comfort en een optimale zijdelingse steun in de bochten, zelfs bij een sportieve rijstijl.

PRESTATIES

DE MEEST FASCINERENDE SUV

Onklopbare rijsensaties achter het stuur

De Stelvio Quadrifoglio wordt aangedreven door de 510 pk sterke 2,9-liter V6 BiTurbo-motor, die exclusief gereserveerd is voor de vlaggenschipmodellen van Alfa Romeo. De krachtige aluminium monoblokmotor met een gigantisch specifiek vermogen van 175 pk/l staat garant voor schitterende acceleraties, maar wordt ook gecombineerd met een indrukwekkend laag brandstofverbruik, dankzij de exclusieve cilinderuitschakeling en gewichtsverlagende oplossingen zoals de aandrijfas van koolstofvezel.

Specifieke 20" lichtmetalen velgen, een vierdubbele Quadrifoglio-uitlaat, luchtinlaten in de motorkap en een specifieke aerodynamische koetswerkkit koppelen een gevoel van lichtheid aan een sportieve, robuuste uitstraling.

TECHNOLOGIE

EXCLUSIEVE INNOVATIES VAN ALFA ROMEO

Unieke technische oplossingen

Het Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) is het ‘brein’ dat de werking van het ESC, het Alfa™ DNA met RACE-modus, het Alfa™ Active Torque Vectoring, de Alfa™ Active Suspension, en het Integrated Brake System (IBS) op elkaar afstemt. De Q4™-vierwielaandrijving van Alfa Romeo garandeert bovendien een maximale tractie op alle wegen. Torque Vectoring verbetert de tractie in de acceleratiefase en vermindert onderstuur en overstuur. De Stelvio Quadrifoglio is voorzien van de gepatenteerde Alfa™ Link-ophanging. Zijn perfect uitgebalanceerde en lichte platform ligt ten slotte aan de basis van een sublieme dwarsstabiliteit en het directste stuur in de SUV-klasse.

GALERIJ
VOLGENDE STAPPEN