Stelvio Super
  • Stijl
  • Comfort
  • Technologie
  • VEILIGHEID
  • Dynamiek
  • OPHANGING
  • Q4-SYSTEEM
  • Motoren
  • Allestimenti
Stijl

Koetswerk

Een superieur vormgegeven SUV

Al van bij de eerste kennismaking bestaat er geen twijfel over dat de Stelvio Super onmiskenbaar een Alfa Romeo is. Het iconische, Italiaanse design met zijn elegante allures is vertaald naar een compromisloze en uitgesproken sportieve SUV. De Stelvio Super behoudt het unieke gevoel voor verhoudingen van Alfa Romeo. Deze compacte en wendbare wagen - met zijn ongeëvenaard sportief karakter en zijn unieke design - combineert de veelzijdigheid, de ruimte en het laadvermogen van een traditionele SUV met de stijl van een authentieke Alfa Romeo.

Achterlichten met led-technologie: veiligheid en zichtbaarheid in alle weersomstandigheden.
Ondanks zijn sportieve design heeft de Stelvio een uitstekend laadvolume van 525 liter.

INTERIEUR

Voor een superieure rijbelevenis

Het interieur van de Stelvio is ontworpen met de bestuurder als middelpunt. De kwaliteitsvolle materialen en de superieure, ergonomische vormgeving zijn bedoeld om een puur en ergonomisch rijplezier in het leven te roepen. De aluminium beschermplaten voor de deurdrempels, het tweekleurige dashboard en de tweekleurige deurpanelen versterken het premiumgevoel. De zetels, die in 3 kleurencombinaties beschikbaar zijn, zijn bekleed in combinatie van ecoleder en technostof.

Alfa Romeo Stelvio Super Interni
De zetels van de Stelvio Super zijn beschikbaar in 3 kleurencombinaties: zwart, zwart/donkerbruin, en zwart/rood.
De Stelvio Super is standaard uitgerust met een stuurwiel in zwart leder en een geïntegreerde startknop.
Comfort
Comfort

BELEVENIS AAN BOORD

Ontworpen om de bestuurder vanaf de allereerste rit in de ban te houden

Met het ontwerpen van de Stelvio is Alfa Romeo nieuwe wegen ingeslagen. De doordachte ergonomie en het functionele design staan borg voor een hoge, maar tegelijk sportieve rijpositie, wat in de categorie van de Stelvio een baanbrekend kenmerk is. De bestuurder, die altijd centraal staat in de rijbelevenis, domineert de weg vanuit een bevoorrecht standpunt, zonder dat hij moet afzien van de dynamische rijeigenschappen van een high-performance berline. De Stelvio is een SUV met een sportief karakter die tegelijk ook een enorme veelzijdigheid en een grote interieurruimte biedt: het interieurontwerp is eenvoudig en functioneel met ruimte voor drie passagiers achteraan, die in alle comfort plaats kunnen nemen.

De Stelvio is standaard uitgerust met een automatische airconditioning met gescheiden temperatuurregeling.
De elektrische opening van de achterklep is standaard op alle versies van de Stelvio. Het vereenvoudigt het in-en uitladen van de bagegruimte
Het laadvolume van de Stelvio bedraagt 525 liter. De zetelconfiguratie garandeert veel been- en hoofdruimte voor alle inzittenden.
Technologie
Technologie

INFOTAINMENT

Volledig uitgerust

De Stelvio Super is uitgerust met een modern infotainmentsysteem, waarvan het 8,8” kleurenscherm naadloos in het instrumentenbord geïntegreerd is. Alle functies worden intuïtief bediend met de praktische Rotary Pad - een draaiknop op de middentunnel. Dat infotainmentsysteem omvat ook een moderne functie voor stemherkenning plus bedieningsknoppen op het stuurwiel. Met de functie Bluetooth audio streaming kan de gebruiker rechtstreeks muziekbestanden van op een smartphone afspelen en handenvrij telefoneren.

Apple CarPlay voor betere connectiviteit
8,8” infotainmentsysteem Alfa connect Nav (navigatie, radio,MP3, Aux-in, Bluetooth) met Rotary Control
In de Stelvio Super wordt standaard een audiosysteem met 8 luidsprekers ingebouwd.
VEILIGHEID

VEILIGHEID

Geen compromissen op het vlak van veiligheid

De Stelvio is uitgerust met exclusieve veiligheidssystemen die Alfa Romeo ontwikkeld heeft, zoals het Integrated Brake System (IBS). Dat combineert de stabiliteitscontrole en de traditionele onderdelen van een remsysteem in één enkel elektrisch-mechanisch systeem. Die innovatie verbetert de feedback via het rempedaal, verhoogt de reactiesnelheid en verbetert zo in elke situatie de prestaties en de betrouwbaarheid van het remsysteem.

Forward Collision Warning (FCW) + Autonomous Emergency Braking waarschuwt de bestuurder voor mogelijke aanrijdingen en activeert bij een noodsituatie het remsysteem
Blind Spot Monitoring (BSM) met Rear Cross-Path Detection, dat als optie beschikbaar is, waarschuwt de bestuurder voor de aanwezigheid van een voertuig of een voetganger in de dode hoeken.
Dynamiek
Dynamiek
OPHANGING

OPHANGING

Een nieuw niveau van rijdynamiek in de SUV-categorie

De Stelvio Super biedt al het comfort van een traditionele SUV plus het rijplezier dat alleen een echte Alfa Romeo kan bieden. Met zijn moderne technologie en materialen toont de Stelvio zich een lichte en comfortabele auto, die tegelijk toch stabiel en wendbaar is: het geheim daarvan schuilt in het volledig nieuwe ophangsysteem dat Alfa Romeo ontwikkeld heeft. De gepatenteerde AlfaLink™-ophanging overtreft zelfs een traditionele multilink ophanging, doordat ze een hoogwaardig comfort en de beste zijwaartse grip in haar categorie biedt. Daarnaast helpt het gebruik van aluminium en composietmaterialen in zowel de voor- als achterophanging om het gewicht te verminderen, wat aanzienlijke vooruitgang op het vlak van efficiëntie en prestaties oplevert.

De voorwielophanging met dubbele driehoeken en virtueel scharnierpunt houdt de voorwielen perfect loodrecht op de grond, zelfs in snel genomen bochten. Het resultaat: een beter stuurgevoel en beperkt onderstuur dankzij de grotere zijwaartse grip.
De achterwielophanging AlfaLink™ met vier en een halve draagarm biedt de beste rijeigenschappen in haar categorie, terwijl ze tegelijk borg staat voor een hoog comfortniveau voor alle inzittenden.
Wanneer de Alfa™ DNA-knop in de dynamische modus staat, wordt de hardheid van de ophanging automatisch afgestemd op een sportieve rijstijl. Met een simpele druk op de knop kan die hardheid verminderd worden. In de standen ‘Neutral’ en ‘Advanced Efficiency’ staat het comfort dan weer centraal.
Q4-SYSTEEM
Motoren
Motoren

MOTOREN

ALFA ROMEO RIJPLEZIER

De Stelvio Super is beschikbaar met vier verschillende motoren, benzine en diesel:

•2.0L Benzine 200pk (Q4)
•2.2L Diesel 160pk (RWD)
•2.2L Diesel 190pk (RWD)
•2.2L Diesel 210pk (Q4)

Alle motoren zijn ontworpen met een aluminium monoblok die lichtheid en geweldige prestaties garandeert. Alle motoren voor de Stelvio worden gecombineerd met een 8-traps automatische transmissie

DIESEL

MOTOR 2.2 Diesel 160 pk 2.2 Diesel 190 pk 2.2 Diesel 210 pk
CILINDERS 4 4 4
AANDDRIJVING achterwielaandrijving achterwielaandrijving Q4-vierwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat   8-traps automaat   8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 118 (160) @ 3750 140 (190)@ 3500 154 (210) @ 3500
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 450 (46)@ 1750 450 (46)@ 1750 470 (48)@ 1750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 8,8  7,6  6,6 
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD) 5,3-5,5*  5,3-5,5*  5,7-6,1* 
CO2-EMISSIE 139-145*  139-145*  149-160* 
MILIEUNORM Euro 6D Euro 6D Euro 6D

BENZINE

MOTOR 2.0 Benzine 200 pk
CILINDERS 4
AANDDRIJVING Q4-vierwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 148(200)@4500
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 330(34)@1750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 7,2
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD)  7,9/8,1* l/100km
CO2-EMISSIE 183/187 g/km
MILIEUNORM Euro 6D

MODELLEN

Kies uw Stelvio.

Ontdek de uitzonderlijke emoties van de eerste SUV van Alfa Romeo in alle versies van de Stelvio, die in elke configuratie de allerbeste technologieën van Alfa Romeo, een maximale veiligheid en een ongeëvenaard comfort aanbieden.