Stelvio Lusso
  • Stijl
  • Technologie
  • VEILIGHEID
  • Dynamiek
  • OPHANGING
  • Q4-SYSTEEM
  • Motoren
  • Allestimenti
Stijl

Koetswerk

Een superieur vormgegeven SUV

Dankzij zijn prachtige chrome-afwerking, belichaamt de Stelvio Lusso de typisch elegante Alfa Romeo uitstraling.  Het iconische, Italiaanse design met zijn elegante allures is vertaald naar een compromisloze en uitgesproken sportieve SUV. Dit wordt benadrukt met enkele exclusieve details als met chrome afgewerkte ruiten, dubbele verchroomde uitlaateindstukken en 19-inch lichtmetalen velgen.

Achterlichten met led-technologie: veiligheid en zichtbaarheid in alle weersomstandigheden.
De Stelvio Lusso beschikt over exclusieve 19” lichtmetalen velgen

INTERIEUR

Voor een superieure rijbelevenis

De bestuurder, steeds centraal in de rijervaring, domineert de weg met een uitstekend zicht, zonder afbreuk te doen aan het dynamische karakter van deze krachtige sedan. Stelvio is een sportieve SUV in hart en nieren. Tegelijkertijd biedt hij een uitzonderlijke veelzijdigheid en een ruim interieur: het interieur is eenvoudig en functioneel, met plaats voor drie personen op de achterbank, met het grootste comfort.

Alfa Romeo Stelvio Super Interni
De lederen zetels van Stelvio Lusso zijn verwarmd en elektrisch bedienbaar. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.
De Stelvio Lusso is standaard uitgerust met een stuurwiel in zwart leder en een geïntegreerde startknop.
In combinatie met het Luxury Pack is de Stelvio Lusso uitgerust met volledig lederen, elektrisch verstelbare zetels, met zetelverwarming (voorzetels) en geheugenfunctie (voor de bestuurder).
Technologie
Technologie

INFOTAINMENT

Volledig uitgerust

De Stelvio Lusso is uitgerust met een modern infotainmentsysteem, waarvan het 8,8” kleurenscherm naadloos in het instrumentenbord geïntegreerd is. Alle functies worden intuïtief bediend met de praktische Rotary Pad - een draaiknop op de middentunnel. Dat infotainmentsysteem omvat ook een moderne functie voor stemherkenning plus bedieningsknoppen op het stuurwiel. Met de functie Bluetooth audio streaming kan de gebruiker rechtstreeks muziekbestanden van op een smartphone afspelen en handenvrij telefoneren.

Apple CarPlay voor betere connectiviteit
8,8" infotainmentsysteem Alfa Connect (radio, MP3, Aux-in, Bluetooth) met Rotary Control
In de Stelvio Lusso wordt standaard een audiosysteem met 8 luidsprekers ingebouwd.
VEILIGHEID

VEILIGHEID

Geen compromissen op het vlak van veiligheid

De Stelvio is uitgerust met exclusieve veiligheidssystemen die Alfa Romeo ontwikkeld heeft, zoals het parkeerhulpsysteem voor- en achteraan, de achteruitrijcamera met dynamische begeleidende lijnen of Adaptive Cruise Control. Stelvio is ontworpen om de veiligheid van alle inzittenden te garanderen voor nog meer rijplezier.

Lane Departure Warning (LDW) waarschuwt de bestuurder bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook.
Forward Collision Warning (FCW) + Autonomous Emergency Braking waarschuwt de bestuurder voor mogelijke aanrijdingen en activeert bij een noodsituatie het remsysteem
Blind Spot Monitoring (BSM) met Rear Cross-Path Detection, dat als optie beschikbaar is, waarschuwt de bestuurder voor de aanwezigheid van een voertuig of een voetganger in de dode hoeken.
Dynamiek
Dynamiek
OPHANGING

OPHANGING

Een nieuw niveau van rijdynamiek in de SUV-categorie

De Stelvio Lusso biedt al het comfort van een traditionele SUV plus het rijplezier dat alleen een echte Alfa Romeo kan bieden. Met zijn moderne technologie en materialen toont de Stelvio zich een lichte en comfortabele auto, die tegelijk toch stabiel en wendbaar is: het geheim daarvan schuilt in het volledig nieuwe ophangsysteem dat Alfa Romeo ontwikkeld heeft. De gepatenteerde AlfaLink™-ophanging overtreft zelfs een traditionele multilink ophanging, doordat ze een hoogwaardig comfort en de beste zijwaartse grip in haar categorie biedt. Daarnaast helpt het gebruik van aluminium en composietmaterialen in zowel de voor- als achterophanging om het gewicht te verminderen, wat aanzienlijke vooruitgang op het vlak van efficiëntie en prestaties oplevert.

De voorwielophanging met dubbele driehoeken en virtueel scharnierpunt houdt de voorwielen perfect loodrecht op de grond, zelfs in snel genomen bochten. Het resultaat: een beter stuurgevoel en beperkt onderstuur dankzij de grotere zijwaartse grip.
De achterwielophanging AlfaLink™ met vier en een halve draagarm biedt de beste rijeigenschappen in haar categorie, terwijl ze tegelijk borg staat voor een hoog comfortniveau voor alle inzittenden.
Wanneer de Alfa™ DNA-knop in de dynamische modus staat, wordt de hardheid van de ophanging automatisch afgestemd op een sportieve rijstijl. Met een simpele druk op de knop kan die hardheid verminderd worden. In de standen ‘Neutral’ en ‘Advanced Efficiency’ staat het comfort dan weer centraal.
Q4-SYSTEEM
Motoren
Motoren

MOTOREN

ALFA ROMEO RIJPLEZIER

De Stelvio Lusso is beschikbaar met vijf verschillende motoren, benzine en diesel:

•2.0L Benzine 200pk (Q4)
•2.0L Benzine 280pk (Q4)
•2.2L Diesel 160pk (RWD)
•2.2L Diesel 190pk (RWD)
•2.2L Diesel 210pk (Q4)

Alle motoren zijn ontworpen met een aluminium monoblok die lichtheid en geweldige prestaties garandeert. Alle motoren voor de Stelvio worden gecombineerd met een 8-traps automatische transmissie. Alle motoren voor de Stelvio worden gecombineerd met een 8-traps automatische transmissie

DIESEL

MOTOR 2.2 Diesel 160 pk 2.2 Diesel 190 pk 2.2 Diesel 210 pk
CILINDERS 4 4 4
AANDDRIJVING achterwielaandrijving achterwielaandrijving Q4-vierwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat   8-traps automaat   8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 118 (160) @ 3750 140 (190)@ 3500 154 (210) @ 3500
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 450 (46)@ 1750 450 (46)@ 1750 470 (48)@ 1750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 8,8  7,6  6,6 
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD) 5,3-5,5*  5,3-5,5*  5,7-6,1* 
CO2-EMISSIE 139-145*  139-145*  149-160* 
MILIEUNORM Euro 6D Euro 6D Euro 6D

BENZINE

MOTOR 2.2 Benzine 210 pk 2.2 Benzine280 pk
CILINDERS 4 4
AANDDRIJVING Q4-vierwielaandrijving Q4-vierwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat   8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 148(200)@4500 206 (280)@5250
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 330(34)@1750 4000(41)@2250
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 7,2 5,7
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD)  7,9/8,1* l/100km 7,9/8,0* l/100km
CO2-EMISSIE 183/187 g/km 182/186 g/km
MILIEUNORM Euro 6D Euro 6D

MODELLEN

Kies uw Stelvio.

Ontdek de uitzonderlijke emoties van de eerste SUV van Alfa Romeo in alle versies van de Stelvio, die in elke configuratie de allerbeste technologieën van Alfa Romeo, een maximale veiligheid en een ongeëvenaard comfort aanbieden.