Stelvio
  • Stijl
  • Comfort
  • Technologie
  • VEILIGHEID
  • Dynamiek
  • OPHANGING
  • Motoren
  • Allestimenti
Stijl

DESIGN

Een baanbrekende SUV

Vanuit elke hoek en in elk detail is de Stelvio onmiskenbaar een Alfa Romeo. Het iconische Italiaanse design is nu vertaald naar een compromisloze SUV, uitverkoren om de bakens in zijn segment te verzetten. De sierlijke maar toch sportieve Stelvio geeft, via zijn essentiële kenmerken zoals de trilobo, blijk van de unieke zin voor verhoudingen van het merk. Het design van de wagen straalt een unieke compactheid en levendigheid uit, gecombineerd met de veelzijdigheid, de ruimte en het laadvermogen van een traditionele SUV.

De Stelvio is standaard voorzien van sierlijke lichtmetalen 17” velgen.
Achterlichten met led-technologie: veiligheid en zichtbaarheid in alle weersomstandigheden.

INTERIEUR

Puur en minimalistisch, zuiver Alfa Romeo

In een echte Alfa Romeo vormt de bestuurder altijd het middelpunt. In de Stelvio neemt de bestuurder een hoge maar toch sportieve zitpositie in, zodat hij een uitstekend zicht op de weg heeft. Het gevoel centraal te staan wordt nog versterkt door het ergonomische design van de cockpit, waarvan elk element op de bestuurder gericht is. In deze uitvoering van de Stelvio is elk detail ontwikkeld om puur rijplezier te bieden. Het interieur straalt veiligheid en sierlijkheid uit en onderscheidt zich door minimalistische en precies vervaardigde details. De 6-voudig verstelbare voorzetels zijn bekleed met zwarte stof en ambachtelijke stiksels.

Alfa Romeo Giulia Base Interni
De Stelvio is standaard met een 3,5” TFT-kleurenscherm uitgerust.
Het lederen stuurwiel van de Stelvio is voorzien van een startknop: een erfenis uit de racetraditie.
Comfort
Comfort

BELEVENIS AAN BOORD

Ontworpen om de bestuurder vanaf de allereerste rit te betoveren

Met het ontwerpen van de Stelvio is Alfa Romeo nieuwe wegen ingeslagen. De doordachte ergonomie en het functionele design staan borg voor een hoge, maar tegelijk sportieve rijpositie, wat in de categorie van de Stelvio een baanbrekend kenmerk is. De bestuurder, die altijd centraal staat in de rijbelevenis, domineert de weg vanuit een bevoorrecht standpunt, zonder dat hij moet afzien van de dynamische rijeigenschappen van een high-performance berline. De Stelvio is een SUV met een sportief karakter die tegelijk ook een enorme veelzijdigheid en een grote interieurruimte biedt: het interieurontwerp is eenvoudig en functioneel met ruimte voor drie passagiers achteraan, die in alle comfort plaats kunnen nemen.

De Stelvio is standaard uitgerust met een automatische airconditioning met gescheiden temperatuurregeling.
Een elektrische achterklep is standaard voor alle versies van de Stelvio.
Het laadvolume van de Stelvio bedraagt 525 liter. De zetelconfiguratie garandeert veel been- en hoofdruimte voor alle inzittenden.
Technologie
Technologie

INFOTAINMENT

Verbeterde interactie tussen mens en machine

De instapversie van de Stelvio is uitgerust met het nieuwe, vooruitstrevende infotainmentsysteem van Alfa Romeo dat samen met Magneti Marelli ontwikkeld werd. Deze versie is standaard voorzien van een 6,5” kleurenscherm dat via de praktische Rotary Pad bediend wordt. Het infotainmentmenu is uitgebreid met apps die speciaal voor Alfa Romeo ontwikkeld werden: MyCar voor een statusrapport van de wagen en Efficient Drive om het verbruik en de rijstijl te analyseren. Het systeem omvat ook een moderne functie voor stemherkenning plus bedieningsknoppen op het stuurwiel. Met de ingebouwde Bluetooth-technologie kunt u muziekbestanden van op uw smartphone afspelen en handenvrij bellen.

De Stelvio krijgt standaard een audiosysteem met 8 luidsprekers mee.
Parkeersensoren achteraan zijn standaard bij elke Stelvio.
De standaarduitrusting van de Stelvio omvat ook regen- en lichtsensoren.
VEILIGHEID

VEILIGHEID

Een veiligheid zonder compromissen als norm

De Stelvio is uitgerust met exclusieve veiligheidssystemen die Alfa Romeo ontwikkeld heeft, zoals het Integrated Brake System (IBS). Dat combineert de stabiliteitscontrole en de traditionele onderdelen van een remsysteem in één enkel elektrisch-mechanisch systeem. Die innovatie verbetert de feedback via het rempedaal, verhoogt de reactiesnelheid en verbetert zo in elke situatie de prestaties en de betrouwbaarheid van het remsysteem.

Lane Departure Warning (LDW) waarschuwt de bestuurder wanneer de auto zijn rijstrook verlaat zonder dat de richtingaanwijzer ingeschakeld is.
Forward Collision Warning (FCW) + Autonomous Emergency Braking waarschuwt de bestuurder voor mogelijke aanrijdingen en activeert bij een noodsituatie het remsysteem.
Standaard is de Stelvio uitgerust met de veelzijdige Cruise Control. De Adaptive Cruise Control (ACC) is beschikbaar als optie.
Dynamiek
Dynamiek
OPHANGING

OPHANGING

Een nieuw niveau van rijdynamiek in de SUV-categorie

De Stelvio biedt al het comfort van een traditionele SUV plus het rijplezier dat alleen een echte Alfa Romeo kan bieden. Met zijn moderne technologie en materialen toont de Stelvio zich een lichte en comfortabele auto, die tegelijk toch stabiel en wendbaar is: het geheim van zijn dynamiek schuilt in het volledig nieuwe ophangsysteem dat Alfa Romeo ontwikkeld heeft. De gepatenteerde AlfaLink™-ophanging verbetert de veelzijdigheid van een traditionele multilink ophanging, doordat ze een hoogwaardig comfort en de beste zijwaartse grip in haar categorie biedt. Daarnaast helpt het gebruik van aluminium en composietmaterialen in zowel de voor- als achterophanging om het gewicht te verminderen, wat aanzienlijke vooruitgang op het vlak van efficiëntie en prestaties oplevert.

De voorwielophanging met dubbele driehoeken en virtueel scharnierpunt houdt de voorwielen perfect loodrecht op de grond, zelfs in snel genomen bochten. Het resultaat: een beter stuurgevoel en beperkt onderstuur dankzij de grotere zijwaartse grip.
De achterwielophanging AlfaLink™ met vier en een halve draagarm biedt de beste rijeigenschappen in haar categorie, terwijl ze tegelijk borg staat voor een hoog comfortniveau voor alle inzittenden.
Motoren
Motoren

MOTOREN

ALFA ROMEO RIJPLEZIER

De Stelvio (basis) is beschikbaar in 2.2 dieselmotor 160 pk met achterwielaandrijving.

Deze motoren worden gecombineerd met Alfa Romeo's 8-traps automatische transmissie, die garant staat voor een efficiënte krachtoverbrenging, waardoor het vermogen van de motor optimaal kan worden benut en het brandstofverbruik binnen de perken blijft.

DIESEL

MOTOR 2.2 Diesel 160 pk
CILINDERS 4
AANDDRIJVING achterwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 118 (160) @ 3750
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 450 (46)@ 1750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 8,8 
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD) 5,3-5,5* 
CO2-EMISSIE 139-145* 
MILIEUNORM Euro 6D

MODELLEN

Kies uw Stelvio.

Ontdek de uitzonderlijke emoties van de eerste SUV van Alfa Romeo in alle versies van de Stelvio, die in elke configuratie de allerbeste technologieën van Alfa Romeo, een maximale veiligheid en een ongeëvenaard comfort aanbieden.