Stelvio Sport
  • Style
  • Stijl
  • Veiligheid
  • Comfort
  • Rijdynamiek
  • Ophanging
  • Q4 AWD-SYSTEEM
  • MOTOREN
  • Allestimenti
BLACK IS BACK ... EN GEAVANCEERDER DAN OOIT.

De Stelvio Sport werd ontwikkeld als een mix van Italiaanse stijl, baanbrekende technologieën en superieure prestaties en is te herkennen aan haar elegante en tegelijk Dark Gloss accenten voor interieur en koetswerk en haar innovatieve technologieën. In het interieur en onder de motorkap ademt elk detail de compromisloze geest die een toonaangevend vermogen en prestatieniveau verenigt met de stijl waarop Alfa Romeo een patent heeft.

Met zijn 35 watt sterke bi-xenonkoplampen en ledachterlichten garandeert de Stelvio Sport een maximale zichtbaarheid, veiligheid en stijl.
De Dark Gloss buitenspiegelkappen en de dynamische dakrails benadrukken de sportieve ziel van de Stelvio Sport.
Hij beschikt voorts over hypergeavanceerde voorzieningen zoals het Alfa Connect 8,8”-systeem met Apple CarPlay/Android Auto en een actieve snelheidsregelaar.
Stijl

DESIGN

TYPISCH ALFA ROMEO

Zijn verhoogde status wordt extra in de verf gezet dankzij zijn dynamisch design met 19”-velgen, zwarte dakrails en Dark Gloss beschermingsplaat achteraan om het dominante en sportieve karakter van Alfa Romeo te versterken.

Dark Gloss details op het ‘V’-vormige inzetstuk in het radiatorrooster.
De Stelvio Sport tilt zijn exclusieve look naar een nog hoger niveau met een Dark Gloss afwerking voor de uitlaatpijpen en de beschermplaat.
Standaard 19" lichtmetalen velgen

INTERIEUR

DE PUURSTE VORM VAN RIJPLEZIER

Wanneer comfort en een bestuurdergericht design samenkomen in een omgeving die haar gelijke niet kent. Het interieur kan zich beroemen op de fijnste materialen en een ergonomische rijhouding om maximaal te genieten van het rijden: het Techno-leder en de technische stof gaan hand in hand met de meest geavanceerde technologieën, zoals een adaptieve snelheidsregelaar, een 7” groot tft-instrumentenbord en de Alfa Connect-diensten.

De Stelvio heeft elektrisch bedienbare en verwarmde sportzetels van geperforeerd leder. Beschikbaar in verschillende kleurencombinaties
Het stuur van de Stelvio Sport is steeds afgewerkt in hoogwaardig zwart leder.

Infotainment

SIMPELWEG FENOMENAAL

Op het vlak van infotainment hoeft de Stelvio Sport van niemand lessen te krijgen. Het 7" TFT-kleurenscherm in instrumentenbord en het 8,8” grote hd-kleurenscherm met DAB-radio en Apple CarPlay/Android Auto zijn allebei op stijlvolle wijze geïntegreerd in het dashboard.

Met Apple CarPlay kunt u het potentieel van uw smartphone in alle eenvoud optimaal benutten.
Ontvang realtime meldingen met betrekking tot de passagiers, de rijstijl en het gebruik van de auto. Alles onder controle houden was nog nooit zo eenvoudig.
Veiligheid

Veiligheid

ALLES OP ELK MOMENT

De Stelvio Super wordt uitgerust met veiligheids- en beveiligingssystemen die exclusief werden ontwikkeld door Alfa Romeo. Zo is hij uitgerust met een parkeerhulpsysteem voor-en achteraan, een achteruitrijcamera met dynamische richtlijnen en Adaptive Cruise control. De Stelvio is ontworpen om de veiligheid van alle inzittenden te garanderen.

Lane Departure Warning (LDW) herkent wegmarkeringen en waarschuwt de bestuurder met auditieve en visuele signalen.
Forward Collision Warning (FCW) waarschuwt de bestuurder met akoestische en visuele signalen voor dreigende frontale aanrijdingen alvorens wanneer nodig het remsysteem te activeren.
De adaptieve snelheidsregelaar is standaard op het Sport-model en laat uw wagen een constante kruissnelheid aanhouden terwijl hij op elk moment een veilige afstand houdt.
Comfort

Comfort

ELKE REIS IS ER EEN OM TE HERINNEREN

Het gevoel de weg van bovenaf te domineren, in combinatie met de onmiskenbare dynamiek van een sportieve berline. Dat maakt de Stelvio Sport tot een unieke SUV, die is uitgerust om sterke sensaties af te leveren zoals die nooit eerder in dit segment te beleven waren. Het design, de ergonomie, het plaatsaanbod en de functionaliteit werden tot in de puntjes afgestemd om de bestuurder centraal te plaatsen in de actie. Standaard uitgerust met een 8,8”-kleurenscherm in hoge resolutie en Apple CarPlay.

De automatische airconditioning met twee zones, standaard op de Stelvio B-Tech.
De elektrische opening van de achterklep is standaard op alle versies van de Stelvio. Het vereenvoudigt het in-en uitladen van de bagegruimte
Rijdynamiek
Ophanging

Ophanging

DE SENSATIES VAN HET RIJDEN

De Stelvio Sport geeft een vederlicht gevoel, maar bijt zich stevig vast in het asfalt. Poëzie in beweging, die men enkel kan ervaren via de innovatieve ophanging die exclusief werd ontwikkeld door de bollebozen van Alfa Romeo. Alfalink™ garandeert een grip en rijgedrag die hun gelijke niet kennen in deze klasse, en dat zelfs bij een hoge laterale versnelling. Het gebruik van aluminium en speciale composietmaterialen voor de voor- en achterwielophanging dringt het gewicht aanzienlijk terug en creëert een enorme winst aan efficiëntie en prestaties.

Het AlfaLink™-systeem met dubbele driehoeken en semivirtuele besturing houdt de wielen perfect loodrecht op de weg, zelfs in snel genomen bochten. Meer grip en minder onderstuur voor een gevoel van absolute precisie aan het stuur.
Het AlfaLink™-systeem met vierenhalve verbinding achteraan garandeert een onovertroffen weggedrag en uitmuntend comfort voor alle inzittenden.
Q4 AWD-SYSTEEM
MOTOREN

MOTOREN

ALFA ROMEO RIJPLEZIER


De Stelvio Sport is beschikbaar in 5 verschillende motoren, benzine en diesel.


•2.0L benzine 200pk (Q4)
•2.0L benzine 280pk (Q4)
•2.2L Diesel 160pk (RWD)
•2.2L Diesel 190pk (RWD)
•2.2L Diesel 210pk (Q4)

Alle versies zijn ontwikkeld met een monoblok uit aluminium, dat garant staat voor superieure prestaties, met behoud van optimaal rendement. Alle motoren van de Stelvio Sport worden gecombineerd met een 8-traps automatische transmissie.

BENZINE

MOTOR 2.0 Benzine 200 pk
2.0 Benzine 280 pk
CILINDERS 4 4
AANDDRIJVING Q4-vierwielaandrijving Q4-vierwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat   8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 148(200)@4500 206 (280)@5250
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 330(34)@1750 4000(41)@2250
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 7,2 5,7
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD)  7,9/8,1* l/100km 7,9/8,0* l/100km
CO2-EMISSIE 183/187* g/km 182/186* g/km
MILIEUNORM Euro 6D Euro 6D

DIESEL

MOTOR 2.2 Diesel 160 pk 2.2 Diesel 190 pk 2.2 Diesel 210 pk
CILINDERS 4 4 4
AANDDRIJVING achterwielaandrijving achterwielaandrijving Q4-vierwielaandrijving
VERSNELLINGSBAK
8-traps automaat   8-traps automaat   8-traps automaat  
MAX. VERMOGEN (cv-CE) @ rpm 118 (160) @ 3750 140 (190)@ 3500 154 (210) @ 3500
MAX. KOPPEL (kgm-CE) @ rpm 450 (46)@ 1750 450 (46)@ 1750 470 (48)@ 1750
VERSNELLING 0-100 km/h (s) 8,8  7,6  6,6 
BRANDSTOFVERBRUIK (GEMIDDELD) 5,3-5,5*  5,3-5,5*  5,7-6,1 *
CO2-EMISSIE 139-145*  139-145*  149-160* 
MILIEUNORM Euro 6D Euro 6D Euro 6D

MODELLEN

Kies uw Stelvio.

Ontdek de uitzonderlijke emoties van de eerste SUV van Alfa Romeo in alle versies van de Stelvio, die in elke configuratie de allerbeste technologieën van Alfa Romeo, een maximale veiligheid en een ongeëvenaard comfort aanbieden.