Q4-VIERWIELAANDRIJVING
  • Puur rijplezier op elke ondergrond
  • Toonaangevende controle
  • Mechaniek verheven tot kunst
  • Giulia Q4
  • Stelvio Q4

Puur rijplezier op elke ondergrond

De innoverende Q4-vierwielaandrijving van de Giulia en de Stelvio geeft de bestuurder de vrijheid altijd te genieten van unieke rijsensaties en veiligheid van wereldklasse. Het Q4-systeem garandeert de beste prestaties door in real time de grip en de input van de bestuurder te monitoren en op basis daarvan het motorkoppel in de ideale verhouding over beide assen te verdelen. De auto past zich ogenblikkelijk aan naargelang de weg, met een comfort van topklasse, perfecte grip en een onvergelijkbare wendbaarheid als resultaat. Sneeuw, ijs, regen, grind of zand: er is geen verschil meer. De Q4-vierwielaandrijving biedt overal een rijervaring van topniveau.

Toonaangevende controle

Toonaangevende controle

De Q4-vierwielaandrijving van Alfa Romeo laat de wagen als een zuivere achterwielaandrijver rijden, maar kan ogenblikkelijk tot 50% van het motorkoppel afleiden naar de vooras wanneer de banden in de buurt komen van hun griplimiet. De koppelverdeling wordt continu met hoge precisie gemoduleerd volgens de effectief beschikbare tractie en input van de bestuurder. Het Q4-systeem maakt de auto onmiddellijk stabiel, zodat die dankzij de verschillende koppelverdeling tussen voor- en achteras sneller uit een bocht kan komen. Dit vertaalt zich in een toonaangevende controle wat tractie en stuurstabiliteit betreft.

Mechaniek verheven tot kunst

Mechaniek verheven tot kunst

Het volledige Q4-systeem werd ontwikkeld om grenzen te verleggen en te innoveren: de reactietijden waarmee de Active Transfer Case (ATC) het koppel dat naar de vooras gestuurd wordt, kan aanpassen en wijzigen, zijn de beste in hun klasse. Het Q4-systeem is bovendien bestand tegen intensief gebruik. Het kan de hoge energieniveaus in de koppeling aan zonder bijkomende externe koelsystemen. Het garandeert ook een lager brandstofverbruik en een uitstekende betrouwbaarheid op lange termijn. De Q4-vierwielaandrijving van Alfa Romeo is niet zomaar een vierwielaandrijving, maar een technologische doorbraak op het vlak van rijplezier.

Giulia Q4

Giulia Q4

De Giulia werd gecreëerd zonder compromissen. Alles aan de Giulia, van zijn design tot zijn mechaniek, staat in perfecte harmonie. De Q4-vierwielaandrijving vervolledigt een lange lijst van technologische oplossingen die de lat van uitmuntendheid opnieuw hoger hebben gelegd. De Giulia Q4 is de bekroning van een levenslang erfgoed dat volledig gewijd is aan rijplezier.

CONFIGUREREN
Stelvio Q4

Stelvio Q4

De meest vooruitstrevende veiligheidstechnologie en nooit eerder geziene technische oplossingen plaatsen de Stelvio Q4 aan de top van zijn klasse. De perfecte gewichtsverdeling gecombineerd met de innoverende Q4-vierwielaandrijving zorgen voor de perfecte dynamiek, die de bestuurder de hoofdrol laat spelen in een sublieme rijervaring, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

CONFIGUREREN