ALFA ROMEO MITO
  • Stijl
  • Technologie
  • Dynamiek
  • Motoren
  • Uitrustingsniveaus
Stijl

EXTERIEUR

Pure stedelijke stijl

De stijl van de Mito is ontworpen om uniek en onderscheidend te zijn, al bij de eerste aanblik. De authentieke grootstedelijke en sportieve geest wordt gekenmerkt door onmiskenbare lijnen die zowel golvend als agressief zijn en die worden versterkt door details die in lijn zijn met het nieuwe hoofdstuk in het Alfa Romeo-design-boek. De Mito verrast aan de voorzijde dankzij een honingraat-grille en een nieuwe bumper, details die de legendarische Alfa Romeo-trilobo nog beter naar voren brengen. De mat-chroom omranding van koplampen en achterlichten, 16" stalen velgen, bijpassende spiegels en een sportieve achterbumper geven de Mito een unieke persoonlijkheid.

De nieuwe ‘trilobo’ aan de voorzijde is het onmiskenbare kenmerk van de Alfa Romeo-stijl die zelfs nog iets agressiever wordt met de nieuwe honingraat-grille.
De mat-chroom handgrepen aan de zijkant vormen een elegant contrast met het gespierde design van Mito.
De iconische Alfa-rode kleur is standaard voor de Mito.

INTERIEUR

Een nieuwe en exclusieve look die standaard wordt geleverd

Het interieur van de Mito onthult een unieke en onconventionele persoonlijkheid, in overeenstemming met de rebelse ziel die hem tot een van de meest geliefde compacte sportauto's maakt. Het nieuwe, zwart-witte Alfa Romeo-logo debuteert in het midden van het stuurwiel. De duistere kant van de Mito wordt versterkt door de nieuwe met zwart beklede stoelen, door het matzwarte dashboard en door de zwarte inzetstukken op de middenconsole en deurpanelen.

Alfa Romeo Mito Base Interiors
Nieuwe met zwarte stof beklede sportstoelen.
Alfa Romeo-logo op de hoofdsteunen geborduurd.
Technologie
Technologie

INFOTAINMENT EN VEILIGHEID

De mooiste wegen leiden tot nieuwe emoties.

De Mito beschikt standaard over een Uconnect-audiosysteem met cd, mp3, USB en Aux-In, om uw muziek en passie overal mee naartoe te kunnen nemen. Veiligheid komt altijd op de eerste plaats, en daarom is de Mito uitgerust met zeven airbags en ESC met hillholder. De actieve veiligheidssystemen, die altijd standaard zijn, omvatten ABS, ASR, Brake Assistant, MSR (elektronische koppelcontrole), CBC (remcontrole in bochten) en een elektronisch Q2-antislip-differentieel, om iedere bestuurder een intuïtieve, leuke en veilige rijervaring te garanderen.

Op het uitrustingsniveau Mito behoort de manuele airconditioning tot de standaarduitrusting.
Bandenspanningssensor (TMPS) en elektrische en verwarmde buitenspiegels zijn standaard voor dit uitrustingsniveau.
Dynamiek
Dynamiek

WIELOPHANGING

Meer controle en meer plezier

De Mito biedt een rijervaring die uniek is in zijn klasse, waarbij plezier en rijgevoel worden versterkt dankzij technische innovaties. De McPherson-voorwielophanging en de torsieas-achterwielophanging zorgen voor een onmiskenbaar sportief Alfa Romeo-evenwicht en een buitengewone wendbaarheid in het stadsverkeer.

Motoren
Motoren

Motoren

Nieuw vermogen voor het zuiverste plezier

De unieke ervaring achter het stuur van de Mito komt tot uiting door een vernieuwde serie motoren, variërend van de 1.4 benzinemotor met 78 pk tot aan de nieuwe 1.3 dieselmotor met 95 pk. Maximaal rendement, zonder afstand te doen van het unieke karakter van een echte Alfa Romeo.

BENZINE

  1.4 78 pk
Cilinderinhoud (cm3) 1368
Couple maxi en Nm (kgm) à tr/min 115 (11,7)/3000
Acceleratie 0-100 km/u (sec.) 13
Gecombineerd brandstofverbruik (l/100 km) 5,6
CO2-emissies (g/km) 130
  Euro 6 
  Start & Stop

DIESEL

  1.3 JTDm 95 pk
Cilinderinhoud (cm3) 1248
Max. koppel Nm (kgm-CE) bij t/min 200 (20,4)/ 1500
Acceleratie 0-100 km/u (sec.) 12,5
Gecombineerd brandstofverbruik (l/100 km) 3,4
CO2-emissies (g/km) 89
  Euro 6
  Start & Stop