ALFA ROMEO EN MILLE MIGLIA: TIJDLOZE LINK TUSSEN VERLEDEN EN TOEKOMST 

”De mooiste race ter wereld”, zoals Enzo Ferrari hem vol bewondering noemde, keert terug.

 

De Mille Miglia editie 2021 vindt plaats van 16 tot 19 juni. Het start- en aankomstpunt is Brescia, met daartussen enkele van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende Italiaanse plaatsen. Aangezien het succesverhaal van Alfa Romeo rechtstreeks verbonden is met deze tijdloze en prestigieuze race, hoeft het niet te verbazen dat het merk Global Automotive Partner is van de Mille Miglia.

 

Met een onklopbaar record van 11 overwinningen maakt Alfa Romeo deel uit van het collectieve geheugen van de Mille Miglia, wat de bijzondere band met de race alleen maar versterkt. De 39ste editie van de “Freccia Rossa” is half race en half avontuur, met deelnames van ongeëvenaarde oldtimers, waaronder enkele van de meest bewonderde Alfa Romeo-modellen. Deze behoren tot de collectie van het Heritage departement dat instaat voor de bescherming en promotie van de historiek van Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth.

 

Voor het plezier van het publiek mogen enkel wagens deelnemen die ook al meereden in de Mille Miglia van 1927 tot 1957. Het Stellantis Heritage departement hielp om de historische pareltjes van de groep klaar te maken voor de Mille Miglia. De buitengewone Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928 is slechts één van de topmodellen die opnieuw deel zal nemen aan de race in 2021.

 

Het concept van de Mille Miglia 2021 luidt “Crossing the Future”, een naam die de fundamentele bijdrage van technologische innovaties voor wagens viert, alsook de uitdagende link tussen de geschiedenis en de toekomstige mobiliteitsscenario’s. Alfa Romeo deelt dit streven naar innovatie en verbetering met de race: in zijn meer dan 110 jaar tellende geschiedenis bleef het roemrijke merk evolueren, maar wel trouw aan zijn oorspronkelijke spirit.

 

Vandaag beïnvloedt de merkgeschiedenis ingenieurs en designers bij het ontwerpen van nieuwe modellen, zoals de Alfa Romeo GTA, die geïnspireerd is door een echte legende: de Giulia GTA uit 1965. Dit verbluffende nieuwe model vertaalt de technische uniciteit en traditionele race-successen van de “Gran Turismo Alleggerita” in een hedendaagse vorm. De nieuwe Giulia GTA werd recent voorgesteld aan de internationale pers op de Balocco Providing Ground, waar alles startte in 1960.

 

De Mille Miglia 2021 is natuurlijk de perfecte setting om fans van het merk te laten kennismaken met de nieuwe Giulia GTA, die aanwezig zal zijn tijdens de race. En dat is nog niet alles: Alfa Romeo levert aan de organisatie een vloot van 30 van zijn huidige wagens, namelijk Stelvio en Giulia modellen. Nog een reden waarom dit event niet te missen is voor liefhebbers van het merk.

 

Klaar voor de start?